Gregorian prvi put u Srbiji

0
Svetska muzičko-scenska atrakcija nastupiće u Sava centru 10. marta

 U zajedničkoj organizaciji producentske kuće Haarlem S i Sava centra, svetska muzičko- scenska atrakcija, nemačko-engleska grupa Gregorian, pod vodstvom Frenka Pitersona, tvorca kultnog projekta Enigma, održaće spektakularan koncert u Beogradu 10. marta, u Velikoj dvorani Sava centra.

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian izvode obrade poznatih pop i rok pesama, a osam vrhunskih pevača i pevačica Amelija Brajtmen (sestra poznatije Sare Brajtmen) odevenih u odore monaha, stižu u Beograd sa svojim pratećim petočlanim bendom,  impresivnom scenografijom i tehnikom kao i muzičko-scenskim nastupom kojim su već odavno osvojili publiku širom sveta.

U maju 2009. godine povodom posete Pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She'an. Preko 5 miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih live koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Vrhunski kvalitet vokala ovog jedinstvenog benda prepoznali su i holivudski producenti, pa je muzika Gregorian prisutna i u filmskim hitovima kao što su Hari Poter, Gospodar prstenova i Ratovi zvezda.

Koncertom u Beogradu, Gregorian nastavljaju svoju svetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom The Dark Side Of The Chant Tour 2011 promovisaće album Masters Of Chant Vol. VII na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns 'n' Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album The Dark Side Of The Chant koji se pojavio pre mesec dana.

Poslušajte kako Gregorian izvode pesmu grupe Green Day Boulevard of Broken Dreams:

 

 

makonda-tracker