ne propustite

Završnica dvanaestog izdanja JAZZ festivala u Budvi uz Hrvatsku divu Zdenku Kovačiček i Trio Balkan Strings iz Srbije

0

Koncertna dešavanja u organizaciji Petrovac Jazz Fest-a i Turističke organizacije opštine Budva i dalje okupljaju veliki broj ljudi na budvanskoj rivijeri, pridružite i ulepšajte atmosferu svojim dolaskom.

Zdenka Kovačiček
Zdenka Kovačičekfoto: Promo

Gostovanja regionalno poznatih izvođača, Zdenke Kovačiček i Trio Balkan, planirana su za 10. i 11. septembar na sceni između crkava u Starom gradu Budve, sa početkom u 21h.


Prva dama hrvatske džez scene i poznata rok pevačica, Zdenka Kovačiček, nastupiće na budvanskoj rivijeri 10. septembra i to sa jednim od trenutno najangažovanijih i najzanimljivijih klubskih sastava u Hrvatskoj – Greenhouse Blues bendom.

 

Kovačiček je inače jedna je od značajnijih i eminentnijih osoba na hrvatskoj i bivšoj jugoslovenskoj muzičkoj sceni, a svojim nastupima na stranim pozornicama i džez festivalima širom Evrope, stekla je i zapažen međunarodni ugled.


Velika koncertna dešavanja u Budvi nastavljaju se već 11. septembra, kada će u Starom gradu nastupiti Trio Balkan Strings iz Srbije. Ovaj sastav prepoznatljiv je u regionu po originalnoj instrumentalnoj muzici koja predstavlja sintezu različitih elemenata obrađenih u džez, sving i klasičnom maniru. Tako nastaje njihov „Balkan swing – jazz guitar – ethno – world fusion“, čiji je zaštitni znak je šestoručno sviranje na jednoj gitari.

 

Trio Balkan Strings
Trio Balkan Stringsfoto: Promo

Ova dva koncerta samo su deo događanja koja je Turistička organizacija Budve najavila za postsezonu.

 

Tako će na istoj lokaciji 12. septembra poštovaoci klasične muzike uživati
u nastupu italijanskog orkestraMagna Grecia“, koji će izvesti koncert pod nazivom „Concert for peace“.

 

Veliku pažnju privlači i festival pivaMontenegro Oktoberfest”, koji će se ove godine održati prvi put u Crnoj Gori, odnosno Budvi, i to 21. i 22. septembra. Posetioci će za ta dva dana imati priliku da uživaju u kvalitetnom pivu, ukusnim bavarskim kobasicama i dobroj atmosferi za koju će biti zaduženi bendovi Atomsko sklonište, Orthodox Celts i Bad Copy.

 

 

makonda-tracker