novo

Koncertni album poznatog srpskog kontrabasiste na vinilu

0

Nenad Vasilić objavio je vinil izdanje albuma „Live In Theater Akzent“ za Metropolis Music.

Nenad Vasilić
Nenad Vasilićfoto: S. Nenadović

Ovo je njegov deseti, a drugi "uživo" album u karijeri, te prvi koji je izašao i na vinilu. Snimljen je u bečkom pozorištu Akzent, u Austriji, gde Vasilić trenutno živi i radi i na njemu su, pored Vasilića, učestvovali i Bojan Zulfirkapašić (klavir), Džerod Kegvin (bubnjevi i udaraljke), a u ekipi je i Volfgang Pušnig (alt-saksofon i flauta), vodeća ličnost austrijskog džeza i jedan od najbitnijih evropskih džez umetnika danas.

 

Nenad Vasilić
Nenad Vasilićfoto: S. Nenadović

Ovaj "živi" album na našem tržištu pojavio se u junu 2018. na cd-u, a od danas i na vinilu, kao izdanje Metropolis Jazz etikete.

Ja gajim jednu specijalnu emociju prema svemu što se desi u Srbiji – bilo koji moj nastup, ili objavljivanje albuma, posmatram sa emotivne strane. Tako da mi je pravo zadovoljstvo da radim sa jednim tako fantastičnim timom kakav ste vi. Ploču smo preslušavali i zvuči prosto sjajno. Dobili smo još jednu-analognu dimenziju u zvuku. Kulminacija celokupnog rada na ovom albumu jeste upravo taj vinil. Lična satisfakcija je velika, a pogotovo što će baš u Srbiji izaći ovaj album na vinilu", rekao je Vasilić povodom izlaska ploče.

 

 

 

makonda-tracker