Koncert Sanja Kličković

0
U subotu 5. februara u 20 časova u Centru lepih umetnosti Guarnerius, sopran Sanja Kličković održaće Koncert za prijatelje

Mlada beogradska umetnica, dobitnica brojnih nagrada i priznanja, obeležiće svoj povratak sa studija na konzervatorijumu Athenaeum u Atini, koncertom za prijatelje. Kličkovićeva, koja je pored muzičkog obrazovanja, takođe i profesor engleskog jezika i književnosti i nastavnik likovnog vaspitanja, premijerno će nastupiti u Guarneriusu, uz klavirsku saradnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena.

Sopran Sanja Kličković rođena je u Beogradu. Muzičko obrazovanje počinje sviranjem violine i pevanjem u dečijim horovima, kasnije crkvenom horu Arhangela Gavrila i Abraševiću. Završila je osnovnu muzičku školu Stanković i srednju muzičku školu Dr. Vojislav Vučković u Beogradu, odsek solo pevanja u klasi profesora Milojka Pajevića i za svoje nastupe dobija veliki broj priznanja i nagrada. Počinje i umetničku saradnju sa profesorom solo pevanja i dirigentom Georgi Minovom. Muzičke studije završava u Atini, kao stipendista grčkog konzervatorijuma Athenaeum u klasi profesorke Hristine Gianakopoulou. Tokom studentskog boravka u Atini, održala je brojne solističke recitale, bila gost na koncertima kolega, učestvovala na majstorskim kursevima eminentnih operskih umetnika Grčke i sveta: Kostas Pashalis, Aris Hristofelis, Dimitra Theodosiou, Brigit Nickl, Kurt Equiluz i dr.

Bila je član hora Grčke nacionalne opere za izvedbu Bizeove opere Karmen u antičko-grčkom nacinalnom teatru Irodio Atikus i operskog hora privatnog muzičkog zdanja Megaro Muzikis Athinon za izvođenje opere Kepec – Der  Zverg Alexander Zemlinsky.

Po završetku studija pre par meseci, ponovo se vratila u Beograd i nastavlja sa svojim umetničkim radom u Srbiji.

Pored muzičkog obrazovanja, Sanja je i diplomirani nastavnik likovnog vaspitanja (bila je stipendista Vlade Srbije na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu) i diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti, kao stipendista grčke Vlade i grčkog Ministarstva inostranih poslova, na državnom grčkom univerzitetu Kapodistraiko u Atini od septembra 2009. godine.

Trenutno je u fazi izrade master rada na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta u Beogradu, iz predmeta Etnopsihologija kulture, na master studijama pod nazivom Kulturolog – odnosi sa javnošću.

 

makonda-tracker