29. avgusta na kalemegdanu

Nedelju dana do beogradskog koncerta benda The Real McKenzies

0

Kanadski celtic-punk sastav The Real McKenzies nastupiće na PRIS Stage-u, u Barutanina Kalemegdanu, u sredu, 29. avgusta, a iste večeri će, u svojstvu predgrupa, nastupiti Irish Stew of Sindidun, Scordisci i Skadrilla.

foto: Kitt_Woodland
foto: Kitt_Woodland

Domaća podrška je veoma srećna zbog predstojećeg događaja, što pokazuju i izjave članova bendova. 

 

- Da mi je neko pre nekoliko godina kad smo išli kolektivno u Zagreb da slušamo The Real McKenzies rekao da ćemo da sviramo koju godinu kasnije sa njima, slatko bih se nasmejao i častio bih ga pivom, ali eto, to će se ipak dogoditi. Mi smo veoma srećni jer možemo da delimo binu sa uzorima i sa bratskim bendovima kao što su Skadrilla i Irish Stew. Sva tri benda se druže i privatno, tako da će ovo biti jedno prelepo iskustvo za sve bendove i publiku, a plus se sve to dešava na jednoj prelepoj lokaciji kao sto je Barutana koja je poznata po dobrim koncertima - poručuje Strahinja Kosovac, gitarista benda Scordisci.

 

- O bendu The Real McKenzies nema potrebe trošiti previše reči. Kao klinci smo prisustvovali njihovom prvom koncertu u Srbiji pre više od 10 godina i oni su svakako bili jedan od naših uzora u tim samim počecima. Neopisivo nam je drago što ovoga puta imamo priliku da odmerimo snage zajedno sa njima na bini - poručuje Bojan Petrović, frontmen benda Irish Stew od Sindidun.

 

- Mi iskreno jedva čekamo da posle Ladovice rasturimo I sa drugarima Scordiscima i sa Stew-om, a da… i sa McKenzies-ima! Mi za ovu svirku spremamo potpuno nove stvari i imidž, ali bez brige – i dalje smo progresiv ska. Dođite, kajaćete se posle, evo obećavamo -  poručuje Branislav Šarić, frontmen benda Skadrilla.

 

Cena ulaznice do dana koncerta iznosi 600 dinara, dok će na ulazu cena biti 800 dinara.

makonda-tracker