Almazian’s Obsession u Madlenianumu

Na velikoj sceni Madlenianuma ansambl Almazian’s Obsession prirediće jedinstveni muzički spektakl u subotu 29. januara od 19:30 časova
0
1 / 6

Ansambl Almazian’s Obsession nastao je krajem 2007. godine sa idejom promene pristupa klasičnoj muzici i misijom kombinovanja briljantne virtuoznosti i ženske lepote. Ovaj jedinstveni ansambl osnovali su jermenski violinista Khachatur Almazian i srpska čelistkinja Tamara Savić. Sastavljen je od atraktivnih muzičarki, posebnog instrumentalnog talenta, a mediji su ga već na samom početku okarakterisali kao nova klasika za novi milenijum.

Njihov repertoar, u klasičnom crossover stilu, kombinuje klasična ostvarenja u novim aranžmanima sa delima popularne muzike i kompozicijama napisanim i  posvećenim ekskluzivno njima. Tokom kratkog perioda postojanja Almazian’s Obsession je prisutan na televizijama širom sveta, izdaje multimedijalni DVD u Parizu, nastupa na brojnim festivalima, među kojima su najznačajniji Prvi  Kustendorf  Film & Music Festival 2008. (otvaranje festivala),  Skopsko Leto  2010,  Ritam Evrope (zatvaranje festivala), kao i izuzetno uspešan koncert pred  više od 10.000 ljudi na zatvaranju festivala EXIT 2008.

Na poziv Emira Kusturice, ansambl  Almazian’s Obsession je oktobra 2010. počeo sa snimanjem muzike za njegov novi film Cool Water koji producira Džoni  Dep.

U martu mesecu prošle godine Almazijan i njegova producentska kuća su doveli Emira Kusturicu i orkestar Zabranjeno pušenje u Jermeniju. Naše umetnike su na državnom nivou primili jermenski predsednik, premijer, patrijarh i drugi zvaničnici i umetnici. Trag o ovoj poseti ostao je zabeležen u dokumentarnom filmu.

2010. ansambl je započeo saradnju sa francuskom producentskom  kućom Palass iz Pariza.

makonda-tracker