Ričard Marks u Beogradu

0
Poznati američki pevač i kantautor Ričard Marks nastupiće prvi put u Beogradu 22. maja u Sava Centru od 21 čas

Ričard Marks, našoj publici je najviše poznat po hitovima Hazard, Right Here Waiting I Now and Forever, a nastupiće u organizaciji Loud Concerts. Ova pop/rok zvezda već dvadeset godina ostavlja snažan trag u muzičkoj industriji i to ne samo kao pevač, pijanista i gitarista, već i kao autor i producent mnogim velikim imenima svetske scene, kao što su Barbara Strejsend, Sara Brajtman, Natali Koul, Keni Rodžers, Kit Urban i glumac Hju Džekman.

Ričard Marks je započeo muzičku karijeru još kao petogodišnjak, pevajući džinglove za reklame zajedno sa svojim ocem, koji je bio džez muzičar. Nakon što je Lajonel Riči čuo njegov demo snimak predvideo mu je blistavu budućnost. Sa sedamnaest godina njegova karijera dobija uzlaznu putanju. Osim za Lajonela Ričija, snimao je prateće vokale za Madonu i Vitni Hjuston. Ubrzo nakon toga izdao je i svoj prvi album koji će se prodati u tri miliona kopija i postao prvi muški vokal u istoriji čijih se uzastopnih sedam singlova našlo na nekom od prvih pet mesta Bilbordove top liste.

Prodavši, sve ukupno, više od trideset miliona albuma širom sveta, Ričard Marks je definitivno ušao u muzičku istoriju. Fascinantno je i to da se 13 pesama koje je on napisao u jednom trenutku našlo na prvom mestu različitih svetskih top lista.

Beogradski koncert, deo je evropske turneje na kojoj će Marks svirati akustične verzije svojih balada, koje su se našle na poslednjem albumu Stories to Tell, kao i njegove verzije pesama koje je uradio za druge pevače.

Karte se od 20. januara mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a (www.gigstix.com), Card Service-a (www.ticket.rs) i blagajni Sava centra po ceni od 2300, 2500, 2700 i 3200 dinara.

makonda-tracker