Braća Teofilović u Beogradskom dramskom pozorištu

0
Beogradsko dramsko pozorište biće po drugi put domaćin koncerta braće Teofilović 14. februara 2011. godine, u 20 časova na Velikoj sceni

Od njihovog prethodnog koncerta u Beogradskom dramskom pozorištu 2005. godine, koji je tonski zabeležen i objavljen kao njihovo treće muzičko izdanje – Belgrade live, prošlo je tačno pet godina. Vreme između ova dva koncerta proteklo je ispunjeno mnogobrojnim koncertima i nastupima u svetu, na kojima oni predstavljuju naše kulturno nasleđe uporno pokazujući i dokazujući da je ono dovoljno vredno da se svrsta u red vrhunskih umetničkih sfera. Naravno, odeveno i obojeno zvukom braće Teofilović.

Braća Teofilović su metafizički duhovni dar, čist, nepokvaren savremenom civilizacijom, umetničke ikone i glasovi stoleća, kako ih naziva nemačka i poljska štampa, čuli su se od Pariza, preko Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Budimpešte, Poljske, pa sve do Montreala i Otave i sve to u tih proteklih pet godina. Pre nego što nastave put Poljske, Austrije i SAD, gde im predstoji snimanje novog albuma sa gitaristom Miroslavom Tadićem, oni će se predstaviti beogradskoj publici, na istom mestu, u Beogradskom dramskom pozorištu. Njihov gost će biti Boban Bjelić, solista na harmonici.

Poslušajte kako Teofilovići zvuče uživo:

makonda-tracker