Leiner i Hrnjak: Nekadašnji članovi Azre snimili album

0
Novi album Borisa Leinera i Miše Hrnjaka Viša sila u prodaji je u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici

Ovo je njihova prva zajednička saradnja nakon punih 28 godina i to od snimanja kultnog Azrinog albuma Filigranski pločnici. Po mnogima najbolji hrvatski bubnjar Boris Leiner i nakon Azre ostaje da se bavi muzikom svirajući u grupama Naturalna mistika, Vještice, Haustor i Šo!Mazgoon.

Za razliku od Leinera, Mišo Hrnjak, bas gitarista Azre, nakon izlaska iz grupe Azra 1983. godine i putovanja po Evropi, skrasio se u Mađarskoj gde se nije aktivno bavio muzikom, ali je upravo on inicirao njihovu ponovnu saradnju. Ljubav prema muzici a pre svega obostrano razumevanje dvojice prijatelja rezultiralo je ovim albumom koga su nazvali prema jednoj od pesama koja se nalazi na albumu.

Osim nekoliko tradicionalnih međimurskih pesama Došla sam vam japa dimo, Dorica, Lepe naše senokoš kao i spomenute Ftiček veli , autori ostalih pesama na albumu su Arsen Dedić, Srđan Sacher, Mišo Hrnjak, Janko i Jurij Novoselić, Žan Jakopač i Srđan Gulić. Upravo je on autor prvog singla Vrela na kome se priključio i njihov dugogodišnji saradnik Darko Rundek u ulozi back vokala. Za ovaj singl snimljen je i video spot u režiji višestruko nagrađivanog Radislava Jovanova Gonza u kome je glavnu ulogu sjajno odglumila glumica Marija Tadić.

Pogledajte spot za pesmu Vrela:


makonda-tracker