Darko Piler: Koncert s Filharmonijom

0
U petak 14. januara u 20 časova na Kolarcu će biti održan novogodišnji koncert Beogradske filharmonije na kome će nastupiti i violinista Darko Piller
foto: Milena Rakočević
foto: Milena Rakočević

Dirigent Darko Butorac (33) prvi put diriguje u rodnom gradu pošto je ostvario američki san i kao dirigent priznat na četiri kontinenta.

Solista, violinista Darko Piller, u maniru holivudskih obrta, od muziciranja u Knez Mihailovoj ulici došao je do nastupa sa Beogradskom filharmonijom. Iako je najširoj javnosti poznat kao pobednik rijaliti programa Ja imam talenat, dobio je šansu da započne profesionalnu muzičku karijeru i na svom debiju sa orkestrom publici će se predstaviti izvođenjem Ciganskih melodija Pabla de Sarasatea.

U skladu sa prilikom, karakterističnim slovenskim duhom u najpopularnijim delima Rimskog-Korsakova (Bumbarov let i Ples lakrdijaša), Modesta Musorskog (Gopak), srpskim folklornim motivima u Hristićevoj Grlici, Simfonijskom triptihonu Petra Konjovića i, premijerno, Balkanskim simfonijskim igrama Konstantina Blagojevića, Beogradska filharmonija obeležava srpsku Novu godinu.

makonda-tracker