ovo svi čekaju

Baletska SUPERZVEZDA na Petrovaradinu: Sergej Poljunjin otvara EXIT!

0

Veliko iznenađenje.

foto: David LaChapelle
foto: David LaChapelle

Nakon prošlogodišnjeg govora aktivista iz globalnog pokreta Standing Rock, te dirljivih i inspirativnih reči jednog od najboljih svetskih motivacionih govornika Nika Vujičića, uz finalno izvođenja dela predstave "Kosa" sa preko 30 glumaca na sceni, i ovogodišnji EXIT biće otvoren uz pravi spektakl! Nakon što u četvrtak, 12. jula na glavnoj bini nastupe alt-rok i art-pop dive LP i Fever Ray, uslediće veliki muzičko-scenski performans, inspirisan ličnim osećajem slobode koja je tema ovogodišnjeg festivala. Tako će i prvi put u istoriji Exita na glavnoj bini nastupiti jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba - Sergej Polunjin!

 

Ovaj pravi Džejms Din baletskog sveta, igrač, glumac i koreograf, osvojio je planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svetskim baletskim ansamblima, te sa devetnaest godina postao najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta. Polunjin je nastupao na daskama Milanske skale, u Boljšoj teatru i pozorištu Stanislavski u Moskvi, te londonskom Rojal Albert Holu, i brojnim drugim scenama širom planete. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova. Nastup na Exitu je upravo jedan od takvih iskoraka u neklasični scenski izraz: "Ne mogu da dočekam da nastupim na najboljem evropskom festivalu. Ovogodišnja tema Exita je u potpunosti u skladu sa mojim umetničkim senzibilitetom. Sloboda je ono čemu svi treba da težimo. Lični osećaj slobode za mene je esencijalan, a nastup na Exitu je manifest te slobode", izjavio je Polunjin.

 

Njegov turbulentan život prikazan je u dokumentarnom filmu "Dancer" Stivena Kantora, a fanovi savremene muzičke scene zavoleli su ga u spotu "Take Me To the Church" sastava Hozier! Umetnik ukrajinskog porekla u poslednjih nekoliko godina ne zadovoljava se klasičnim baletom, već svoj raskošni talenat oprobava i na velikom platnu, kao i u novim scenskim i muzičkim formama. Polunjinov ekskluzivni performans na Exitu biće moguće gledati iz svakog kutka planete putem direktnog prenosa na Exitovoj Facebook stranici.

 

Sergei Polunin, "Take Me to Church" by Hozier:

 

Prošlogodišnje otvaranje festivala, kada su se pred krcatom Petrovaradinskom tvrđavom publici obratili poznati motivacioni govornik Nik Vujičić i aktivisti Standing Rock pokreta iz plemena Sijuksa, koji su pozvali svetske lidere na mir i solidarnost, pratio je višemilionski auditorijum putem prenosa uživo na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala koji je prenelo na desetine globalnih medija.

 

EXIT Festival Summer of Love 2017 | Opening Ceremony:

 

 

Zapažene glumačke uloge Sergej Polunjin je ostvario u filmskim hitovima "Izdaja" (Red Sparrow) sa Dženifer Lorens, "Ubistvo u Orijent ekspresu", kao i u novom Diznijevom filmu "Krcko Oraščić i četiri kraljevstva", u kojem će igrati zajedno sa zvezdama Holivuda, Kirom Najtli, Helen Miren, Morganom Frimanom i drugim. Svoj vanserijski talenat Polunjin će prikazati u samom finalu ceremonije otvaranja koji režira mlada novosadska rediteljka Sonja Petrović, a pridružiće mu se preko 40 izvođača na sceni, kao i Almazian Symhony, atraktivni orkestar od 25 devojaka, predvodjen Khachatur Almazianom, jermenskim virtuozom na violini, koji izvodi klasiku u crossover stilu! Nakon ceremonije će tradicionalno uslediti vatromet, posle kojeg na scenu izlaze trenutno najpopularnije svetske hip-hop zvezde, američke grupa Migos!

 

U četvrtak na tvrđavu, pored Migos, Fever Ray i LP, dolaze i Richie Hawtin, Amelie Lens, Ben Clock, Adam Bexer b2b Ida Engberg, Dog Eat Dog, Sevdaliza, Marko Louis i brojni drugi, a cena ulaznice za ovu noć je 2.990 dinara. U petak na EXIT stižu French Montana, Ziggy Marley, Jax Jones, Carl Craig, Maceo Plex, Cockney Rejects, Madball, Rødhåd, Bad Copy, Mike Servito, Marko Nastić, Idles i mnogi drugi, a cena ulaznice za petak je takođe 2.990 dinara. Cena za subotu je ista, a na Exitu nas očekuje najveća žurka za koju će biti odgovorni Grace Jones, Ofenbach, Guy Gerber, Solomun, Boris Brejcha, Delta Heavy, Disciples, Helena Hauff, Slaves, Bajaga i Instruktori, Bombers, Nikola Vranjković, Sunshine... Ulaznica za nedelju trenutno košta 3.590 dinara, a finale ovogodišnjeg Exita pripašće najvećim imenima elektronske dance scene Davidu Guetti i Martinu Garrixu, tu su i Nina Kraviz, Alice Merton, Joseph Capriati, Tale of Us, Asian Dub Foundation, Mahmut Orhan, Zhu, Kölsch, MY BABY, Bojana Vunturišević, Krešo Bengalka, Vojko V i još stotine izvođača na više od 40 zona i muzičkih bina širom tvrđave.

 

Četvorodnevne ulaznice za EXIT (12-15. jul) u prodaji su po aktuelnoj ceni od 7.490 dinara samo do ponedeljka, 9. jula, nakon čega će cena paketa ulaznica biti znatno viša.

 

 

 

 

 

makonda-tracker