Vlada Divljan: Romantični osmi mart

0
Vlada Divljan i njegova Nevladina organizacija i ove godine nastavljaju tradiciju osmomartovskih koncerata za Beograđanke i njihove pratioce, i to u renoviranoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda
Foto: Marko Poplašen
Foto: Marko Poplašen

Glavna autorska snaga kultnih Idola, tvorac ljubavnih klasika kao što su Malena, Nebeska tema, Ona to zna, Ljubavi, Dok dobuje kiša, Rusija ili Sve laži sveta, kaže da će treću godinu za redom 8. marta sa velikim zadovoljstvom svirati ljubavne i druge pesme Beograđankama i njihovim muškarcima.

Pred novo druženje sa beogradskom publikom za Dan žena, Idol Divljan oglasio se posle dužeg vremena novom pesmom Zvuk ulice, koju je uradio sa sve popularnijim sastavom Svi na pod!, i naći će se na njihovom predstojećem prvom albumu.

- Sve je počelo u Šapcu, ali ne na vašaru nego na izvrsnom Šabačkom letnjem festivalu, početkom avgusta ove godine. Iste večeri nastupili smo Svi na pod! i mi, to jest ja i Nevladina organizacija. Posle njihovog nastupa, mi smo svi pali na pod od ushićenja, a posle našeg nastupa oni su su se od sreće učlanili u nevladinu organizaciju. Onda su me Bojana (Vunuturišević) i Petar (Rudić) zvali i predložili da snimimo nešto zajedno. Tih sam dana baš krenuo da radim na pesmi sa radnim naslovom Zvuk ulice, tako se zvao bend koji je prethodio Idolima i u kome smo svirali Zdenko (kolar), bubnjar Kokan Popović i ja (trojka koja se ponovo našla u studiju 1982. na snimanju albuma Odbrana i poslednji dani). Na neki način su me na razmišljanje o Zvuku ulice podstakli baš momci i devojka iz Svi na pod!, i kada smo se u septembru našli u Petrovom studiju Destilerija bilo je logično da krenemo baš sa tom idejom. Ostalo je istorija... - priča Divljan za sajt agencije Long Play.

Prva Divljanovska proslava Dana žena protekla je u uzavreloj atmosferi krcatog DOB-a, a iduće godine je svetkovina premeštena u zvaničniji (opet ispunjen) Dom sindikata, gde je publika povodom 30 godina beogradskog novog talasa mogla čuti stare, ne toliko svirane pesme Idola poput Pomoć, pomoć. Sada se Divljan ponovo vraća u veliku dvoranu DOB-a, koja je ovaj put renovirana, tako da se može reći da i treći put svira u novom prostoru.

Long Play će uskoro saopštiti način prodaje i cene ulaznica.

Poslušajte kako zvuče Vlada Divljan i Svi na pod!


makonda-tracker