MTV odabrao najbolje: Gramophondzie prvi na listi Domaćica

0
Regionalni MTV je odabrao najbolje spotove i izvođače u godini koja je za nama. U okviru svojih redovnih godišnjih top lista, MTV je napravio odabir spotova i pesama koje je najvše emitovao tokom cele godine

Godišnje liste najboljih video spotova MTV je formirao na osnovu ukupnog broja glasova i komentara publike na regionalnim MTV sajtovima koji su pristizali tokom čitave godine, kao i na osnovu broja nedelja koje je pesma provela prva na top listi i koliko je nedelja ukupno bila na listi.

Na godišnjoj MTV Domaćici, listi najboljih regionalnih spotova, među prvih 20 našli Gramophonedzie, Dubioza kolektiv, Sevdah Baby, Zemlja gruva, Laka, Connect, Leeloojamais, Edo Maajka, Gibonni, Kandžija, Elementa, Letu Štuke, Nipplepeople, Bei The Fish, DMP, Gušti, The Orange Strips, Emkej, Eye Cue i Bolesna braća.

MTV je i u drugim žanrovima i kategorijama odabrao najbolje. Šampion MTV Top 20 liste koja donosi pregled najnovijih spotova svetske produkcije je Lejdi Gaga sa pesmom Telephone. Godišnja MTV Top 20 lista ove godine obiluje debitantima koji su globalnu slavu stekli u 2010. godini. Džastin Biber, Kejša, B.O.B. i Bruno Mars su samo neki od izvođača koji su obeležili prethodnu godinu, a za koje se sa ponosom može reći das u ih gledaoci prvo videli na MTV kanalu i da su bili predstavljeni kao MTV Push izvođači. Pored Lejdi Gage MTV Top 20 listu obeležili su Eminem i Rijana.

Dejvid Geta je nesumljivi vladar MTV Dance Floor Chart liste u 2010. godini. Da li sa svojim singlovima, pesmama u kojima gostuje, ili onim koje je producirao, Geta je bio nezamenljiv i neizostavni deo DFC liste. On se našao i na trećem mestu po ukupnom broju emitovanih spotova u 2010. godini. Ako računamo sve pesme u kojima se Geta pojavljivao ove godine na prvom mestu DFC liste je proveo 19 nedelja. Geta je preko 50 nedelja proveo na listi sa svojim singlovima.

Neprikosnoveni vladar Hip Hop liste u 2010. godini bio je Eminem. Na MTV Hip Hop listi Eminem je proveo 47 nedelja sa tri svoja singla i dva singla koje je snimio sa Drakom i Lil Vejnom. Eninem je sa svim pomenutim singlovima na prvom mestu Hip Hop Charta proveo fantastične 24 nedelje i zato su mu zaslužno na godišnjoj MTV Hip Hop listi pripala čak četiri mesta.

30 Seconds To Mars je bend koji je definitivno bilo nemoguće ignorisati u 2010. godini. Bend je sa dva singla u pretekloj godini proveo 24 nedelje na MTV Rock Chart listi. Pesma Closer to The Edge je sa 259 emitovanja među deset najemitovanijih pesama na MTV kanalu. Sledeći je Bon Jovi koji je sa pesmama What Do You Got i Superman tonight na listi proveo ukupno 22 nedelje. Na trećem, zasluženom mestu, nalaze se Linkin Park, sa 17 nedelja provedenih na MTV Rock Chartu. Kompletne godišnje MTV top liste možete da pogledate na adresi www.mtv.rs/top-liste.

Pogledajte najbolje plasirani domaći spot:


makonda-tracker