uskoro

Ana Popović ponovo u Beogradu: Ne propustite koncert jedne od najboljih gitaristkinja sveta

0

Naša proslavljena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović - rođena u Beogradu, bazirana u Los Anđelesu - ponovo je na putu! Globalna turneja dovodi je 6. jula u centar grada, gde će u senovitom ambijentu bašte SKC-a promovisati svoj do sad najambiciozniji projekat – trostruki album “Trilogy”.

Ana Popović
Ana Popovićfoto: Mark Goodman

Koncert organizuje Dom omladine Beograda, u saradnji sa BELEF-om.

 

“Trilogy” su tri albuma u jednom! Bluz, rok, fank i džez melodije odsvirane su u jednom dahu, uz vrhunske Anine saradnike, kao što su dobitnici nagrade Grammy, Voren Riker (Laurin Hill, Carlos Santana) i Tom Hembridž (Buddie Guy), te Delfajo Marsalis, jedan od vrhunskih trombonista, kompozitora i producenata u džezu danas. U pojedinim pesmama se kao gosti pojavljuju i savremene zvezde bluz muzike, kao što su Džo Bonamasa i Robert Randolf.

Povodom ovog albuma, Ana kaže:

U doba kada je većina skeptična o trenutnom stanju i budućnosti muzičke industrije, želela sam da kroz Trilogy ispričam jednu drugačiju priča – muzički biznis se možda drastično menja pod pritiskom Interneta, ali to ne može da zaustavi pravog umetnika. Kreativnost na sceni je i danas veoma živa, a muzika uvek slavi život".

Ana Popović
Ana Popovićfoto: Ruben Tomas

Ana Popović je odrasla u porodici u kojoj je muzika bila veoma važna. Njen otac, inače strastveni kolekcionar bluz ploča, imao je običaj da poziva prijatelje na noćne džem sešn svirke u njihovoj kući. U toj atmosferi, ona je ekspresno brzo naučila impresivnu kolekciju pesama, zgrabila gitaru i počela da svira već sa petnaestak godina. Od tada, Ana se razvila u fenomenalnu gitaristkinju i pevačicu, sa stalno rastućim brojem fanova širom sveta.

 

Već godinama Ana Popović i njen brilijantni bend neumorno obilaze gradove, sviraju na glavnim bluz, džez i rok festivalima, a tokom karijere delili su najveće svetske pozornice sa legendama poput B.B. Kinga, Badi Gaja, Džoa Bonamase, Garija Klarka i mnogim drugima. Bila je nominovana za šest Blues Music Awards, pojavila se na naslovnoj strani prestižnih magazina Vintage Guitar i Guitar Player. Njeni albumi kao što su “Heat” i “Unconditional” lansirali su je na američkom tržištu toliko uspešno da su skoro svi njeni albumi od 2013. bili plasirani u Top 5 Billboard Blues Charts i redovno puštani na američkim radio stanicama. Njena, sad se već sa sigurnošću može reći, blistava karijera doživela je novi procvat kad se u potpunosti preselila na severnoamerički kontinent, sa oduševljenjem podržana od strane tamošnjih izdavača i medija. Za bluz umetnika koji dolazi iz Evrope, Ana Popović je uspela da za relativno kratko vreme postigne praktično sve što se moglo postići.

 

Plakat za nastup Ane Popović
Plakat za nastup Ane Popovićfoto: Promo

U Beograd nam dolazi kao jedna od neospornih zvezda savremenog svetskog bluza.

makonda-tracker