BAJINA BAŠTA

"Bašta fest": Plešite do zore pod vedrim nebom

0

Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije mlade filmske autore, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti!

foto: Promo
foto: Promo

Program festivala odvija se u tri segmenta: glavni, filmski program "Bašta festa" je međunarodnog i takmičarskog karaktera; edukativni program podrazumeva "Mali film", edukativnu radionicu za osnovce, i "Kritični kamp", radionicu filmske kritike za srednjoškolce koja je na prošlogodišnjem festivalu imala svoje pilot izdanje; muzički program - počinje nakon projekcija filmova, od ponoći, svake noći u toku trajanja festivala.

 

Peti i jubilarni "Bašta fest", internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 5. do 8. jula 2018. godine.

 

Ove godine u okviru muzičkog programa na "Bašta festu" pojaviće se neka od
najoriginalnijih imena domaće muzičke i klubske scene, i to:

 

Bojana Vinturišević
Bojana Vinturiševićfoto: Promo

U četvrtak, 5. jula, slušaćemo jednu svežu i šarmantnu žensku snagu domaćeg pop zvuka – Bojana Vinturišević. Njen debi album, "Daljine", koji se pojavio prošle godine, s pravom je privukao veliku pažnju publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu. Nakon Bojane, DJ pult osvaja MKDSL, beogradski producent, multiinstrumentalista, live performer i di džej.

 

MKDSL
MKDSLfoto: Promo

Druge večeri festivala, u petak 6. jula, muzičku lekciju održaće Pero di Reda aka Peppe – on je di džej veteran, ugostitelj, radio producent i sinonim za dobar domaći klabing. Ako ste bili u nekom od klubova čiji muzički program uređuje (Disko Bar Mladost, Disco Grill Radost, Gadost, Kućica - samo su neki od njih), onda znate da će ovo biti jedna veoma duga i dobra noć.

 

DJ Peppe
DJ Peppefoto: Promo

Subota, 7. jul, rezervisana je za Bašta žurku i veče pesama našeg najvoljenijeg pevača – Zdravka Čolića. Za Dj pultom je naš koordinator muzičkog programa Stefan Saveski, deo "Funk Technik group-a", redovnog domaćina Bašta žurki. Po ovoj večeri čitav festival postao je prepoznatljiv i zato, hvala ti, Čolo!

 

Program se završava u nedelju, 8. jula solo nastupom di džej Irona. Ovaj talentovani momak puštao je muziku u svim domaćim klubovima, na splavovima, u podrumima, na krovovima, u kućama, u stanovima, u dvorištima, na brodovima, u parkovima, na "Exitu", u autobusima, u kombijima, na tavanima, u skloništima, na mestima o kojima ne treba javno govoriti… Ko zna, zna.

 

DJ Iron
DJ Ironfoto: Promo

Svi programi "Bašta festa" dešavaju se u Bajinoj Bašti - na otvorenom i besplatni su, te ste više nego dobrodošli da nam se pridružite i uživate u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi!

 

 

makonda-tracker