Gudači svetog Đorđa pripremaju poklon beogradskoj publici

0
U sredu 29. decembra sa početkom u 19 časova na Kolarcu, Gudači sv. Đorđa spremni su da ugoste beogradsku publiku na koncertu koji se zove Novogodišnji muzički maraton
foto: promo
foto: promo

Novogodišnji koncert Kamernog orkestra Gudači sv. Đorđa postao je tradicionalan projekat koji se održava krajem meseca decembra.

- Svake godine se trudimo da publici ponudimo interesantan i sasvim drugačiji program, sa kojim želimo da osvežimo beogradsku koncertnu sezonu. Ove godine odlučili smo da to bude večernji maraton koncert u trajanju dva koncerta i zbog toga će biti realizovan iz tri dela - kaže Gordan Nikolić, koncertmajstor i umetnički rukovodilac.

Kao gosti koncerta nastupiće svetski poznati solisti - flautistkinja Julija Galjego (Španija) i Patrik Aerton (Engleska).

Violinistkinja Gudača sv. Đorđa Marija Špengler oduševljena je  odazivom svetski poznatih muzičara, sa kojima ce Gudači nastupiti po prvi put.

- Rekli su nam da su puno slušali o Beogradu i da su počastvovani pozivom da sviraju sa Gudačima sv. Đorđa. I mi smo zadovoljni jer će beogradska publika moći da uživa u njihovoj virtuoznisti. Ovakvim projektom želimo da publici  prikažemo dva umetnika svetske reputacije, koji će svojim učešćem dati doprinos osveženju koncertnog života u Beogradu – kaže umetnica.

U programu koncerta su dela Johana Sebastijana Baha, Kloda Debisija, a za kraj publika će imati prilike da čuje Četiri godišnja doba Antonia Vivaldija, koje će kao solista izvesti Gordan Nikolić.

- Ispraćamo još jednu godinu, a to je uvek vreme pomešanih osećanja - i sete i radosti. Takva su i Četiri godišnja doba i zato smo se odlučili da ovu godinu zatvorimo baš tom kompozicijom. Samo ovoga puta ćemo prirediti malo, veselo iznenađenje publici. Neću otkriti koje. Oni koji dođu neće se pokajati - rekla je violistkinja Nataša Stanojević.

Gudači svetog Đorđa su najbolji kamerni gudački orkestar koji postoji na ovim prostorima. Počeli su da orkestriraju zajedno još kao studenti. Sada su izrasli u muzičare blistavih karijera, koji zajedno čine celinu dostojnu imena koje nose.

Iako je reč o koncertu koji će imati dužinu dva koncerta, cene ulaznica su 600, 800 i 1000 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Kolarca.

 

makonda-tracker