preporuka

Volite li sajkogradsku muziku? A vlaški pank? Proverite na Zappa barci ovog vikenda

0

U subotu, 26. maja, Zappa barka (Ušće bb) će ugostiti dva neobična benda, Hotel Makedoniju i The Cyclist Conspiracy.

foto: Promo
foto: Promo

 

Hotel Makedonija sviraju nečuvenu mešavinu modernog gitarskog zvuka sa probranim uticajima kafanske atmosfere bliskih nam krajeva sveta i

otkrivaju nepoznati muzički kontinent koji su nazvali sajkogradska muzika, dok je neki teoretičari nazivaju i nostalgičnom fantastikom, odnosno vlaškim pankom. Ovaj neobični ansambl poznat je po sjajnoj atmosferi koju pravi na nastupima, a njihova ploča se sa nestrpljenjem iščekuje krajem ove godine.

 

foto: Promo


(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.


Koncert počinje u 22:15 sa The Cyclist Conspiracy, dok će Hotel Makedonija nastupiti u 23:45.

 

 

makonda-tracker