Promovisan boks set PGP RTS Bajage i Instruktora

Promocija boks seta u izdanju PGP RTS sa četiri prva albuma Bajage i Instruktora održana je u holu Radio-televizije Srbije u prisustvu Momčila Bajagića - Bajage, svih članova benda Instruktori i pred oko 100 predstavnika sredstava javnog informisanja.
0
1 / 6 Foto: Rts

U dobroj atmosferi i uz muziku sa albuma Pozitivna geografija, Sa druge strane jastuka, Prodavnica tajni i Jahači magle, kao i snimaka sa koncerta povodom 25 godina rada ovog benda, prisutnima su se obratili Momčilo Bajagić-Bajaga  i PR menadžer RTS Duška Vučinić Lučić.

- Zaista se radujem ovom remasterizovanom izdanju četiri prva albuma. Ovo je poduhvat koji smo čekali i dočekali. Prvi album je najlakše napraviti, jer ako za prvi nemaš ideja, nećeš ih imati ni na sedmom. U principu ne bih ništa menjao od mojih snimaka. Ono što mi se ne dopada, ne znam kako bih sada uradio bolje - istakao je Momčilo Bajagić-Bajaga.

Pozitivna geografija, po rečima samog autora, album je koji predstavlja pravu sliku tog vremena. Sa druge strane jastuka ima pravi naziv albuma koji može da poveže i same pesme. Pesma Zažmuri je, po oceni Bajage  prva pesma sa kojom je bio potpuno zadovoljan atmosferom. Album  Jahače magle je sniman ukupno 500 sati, sa tada najboljim zvukom i donosi ogromnu popularnost bendu sredinom 80-tih. Prodavnica tajni je statistički jedan od najboljih albuma s obzirom da se sa njega sve pesme i danas čuti na koncertima ovog benda.

- Bajaga i Instruktori su ispisali stranice istorije muzike na prostorima nekadašnje Jugoslavije i saradnja koju PGP RTS ima sa ovim bendom vremenom samo postaje jača i verujemo sa vremenom uspešnija i uz jednu posebnu notu s obzirom na godine zajedničkog rada. Prvi put na CD našle su se pesme iz 1984, 1985,1986 i 1988 godine koje i danas sa istom radošću slušamo. Ovaj poduhvat je naišao na pozitivan odnos u javnosti, a muzika koju Bajaga emituje u svima nama budi lepe i dobre uspomene. Verujem i na dalje - rekla je Duška Vučinić Lučić na promociji u RTS-u.

makonda-tracker