Prolećni muzički karavan

Dečja filharmonija počinje mini turneju po gradovima Srbije

0

Prvi grad koji je prepoznao važnost promovisanja muzičkog obrazovanja i uživanja u muzici kao jednog od važnih elemenata zdravog odrastanja svakog deteta je grad Sombor.

foto: promo
foto: promo

Кoncert Dečje filharmonije će upravo zahvaljujući finansijskoj pomoći grada Sombora i u saradnji sa Kulturnim centrom Laza Kostić i Muzičkom školom Petar Konjović, biti održan u nedelju 22.04.2018. sa početkom u 19 časova u Gradskoj kući u Somboru.

 

Mladi filharmonisti će po dolasku u Sombor oko podneva istog dana izvesti i mini pop up koncert na otvorenom kako bi iznenadili Somborce i pozvali ih na večernji koncert u 19h.

 

Dirigent je Ljubiša Jovanović a biće izvedena dela raznih poznatih kompozitora kao i popularna filmska muzika po kojoj je Dečija filharmonija takođe poznata među svojom vernom publikom.

 

Kulturni centar Sombora će tokom dana ove mlade umetnike ugostiti i pokazati im znamenitosti ovog lepog grada a u 17 časova je planirana i somborska audicija za nove članove Dečje filharmonije u saradnji sa Muzičkom školom iz tog grada, tokom koje će možda baš neko talentovano dete iz Sombora, dobiti priliku da svira sa Dečjom filharmonijom u Beogradu na tradicionalnom novogodišnjem koncertu u decembru 2018.

 

Spisak gradova u kojima će Dečja filharmonija održati ostale koncerte tokom nastavka Prolećnog muzičkog karavana, biće blagovremeno objavljen na web stranici Fondacije Deca deci.

 

makonda-tracker