Izašao CD boks set Bajage i Instruktora

0
Bajaga i Instruktori objavili su za PGP RTS svoj prvi CD boks set u preko 25 godina dugoj karijeri, koji sadrži remasterizovana prva četiri albuma - Pozitivna geografija, Sa druge strane jastuka, Jahači magle i Prodavnica tajni.

Prva tri albuma su se u remasterizovanom obliku na CD-u već pojavila pre godinu dana zahvaljujući Long Play-u, koji ih je poklanjao uz ulaznice za prednovogodišnja tri koncerta u beogradskom Sava centru, gde su Bajaga i Instruktori proslavljali 25 godina rada.

Posle kultnog optimističnog prvenca Pozitivne geografije (1984), drugi album Sa druge strane jastuka (1985) je Bajagu sa hitovima Zažmuri, 20. vek ili Ti se ljubiš doveo na sam vrh jugoslovenske pop i rok scene, dok je treći Jahači magle (1986), predstavio Bajagu i Instruktore u možda zvučno najraskošnijem i najrasviranijem izdanju.

Novina boks seta je prvi put objavljivanje na CD-u remasterizovanog četvrtog albuma Prodavnica tajni (1988), prelomnog izdanja Bajage i Instruktora sa hitovima poput Plavi safir, Gore dole, Ruski voz, Godine prolaze...

makonda-tracker