Jovan Kolundžija u Vršcu, Banja Luci i Novom Sadu

0
Pre tradicionalnog koncerta maestra Jovana Kolundžije u Kolarčevoj zadužbini 21. decembra, program U čast velikom Bramsu biće predstavljen i u Vršcu, Banja Luci i Novom Sadu
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Novi umetnički projekat meastra Jovana Kolundžije U čast velikom Bramsu, biće predstavljen prestoničkoj publici u utorak 21. decembra od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini. Bramsove sonate za violinu i klavir je sledeći u nizu autorskih koncerata istaknutog srpskog violiniste Jovana Kolundžije, kojem su prethodili veliki projekti koji na našoj muzičkoj sceni nikada nisu ostvareni, a nije poznato da su ovakvi ciklusi realizovani bilo gde u svetu.

Maestro je 1994. godine ostvario projekat Deset veličanstvenih, četiri uzastopna koncerta na Kolarcu, kada je izveo deset violinskih koncerata, 2008. godinu obeležili su koncerti Volite li Betovena kompletan opus Betovenovih sonata u četiri uzastopna dana, a prošlog decembra sala Kolarca je ponovo ispunjavana četiri puta na koncertima Bravissimo maestro Mozart izvođenje 15 Mocartovih sonata uz saradnju četiri pijanistkinje.

Maestro će ovoga puta scenu Kolarca deliti sa čuvenim švedskim pijanistom bogate diskografije, Patrikom Jablonskim, diplomcem istaknutog londonskog Royal College of Music, koji je nastupao u prestižnim koncertnim salama širom sveta i sarađivao sa velikim svetskim orkestrima. Prodaja ulaznica je u Kolarčevoj zadužbini i Guarneriusu.

Pored tradicionalnog koncerta u Kolarčevoj zadužbini, Kolundžija i Jablonski će svoju posvetu Bramsu predstaviti i u Vršcu 16. decembra u Narodnom pozorištu Sterija, Banja Luci 17. decembra u Kulturnom centru Banski dvor, Novom Sadu 20. decembra u Sinagogi.

makonda-tracker