Meri Cetinić u Sava centru

0
More, U prolazu, Samo simpatija su samo neke od četrdeset pesama koje se nalaze na Zlatnoj dvostrukoj kompilaciji Meri Cetinić. Ovu kompilaciju Croatia recodrds je izdala početkom 2005. godine, a među njima se nalazi i dvadeset Merinih autorskih pesama. Legend

Meri Cetinić muzikom se bavi još od svoje četrnaeste godine, a sa sedamnaest je postala članica grupe Delfini. Susret Meri sa Slobodanom Kovačevićem bio je presudan za njenu karijeru. Osnovali su grupu More čiji je član u početku bio i Oliver Dragojević. Radna verzija pesme More koju je Slobodan napisao, a Meri obradila i prilagodila svojoj interpretaciji postala je ne samo veliki hit, nego i obeležje grupe More, ali i cele karijere Meri Cetinić. Iako su imali još hitova, Meri Cetinić se odlučila za samostalnu karijeru u kojoj je do sad objavila deset albuma, tri Best of kompilacije i jedan Live album. Za poslednji album Malo mora na mom dlanu snimak koncerta iz splitskog Hrvatskog narodnog kazališta na kojem su pomogli Merini dugogodišnji saradnici Banov, Brodarić, Sirišćević i kao gosti i kao prijatelji Oliver, Kondža, Tedi, klapa Kumpanji i još neke klape, dobija nagradu Porin za najbolji album zabavne glazbe 2002.

Ljubitelji ove izuzetne pevačice, mogu da je poslušaju na koncertu, 12. decembra 2010. godine, u Sava cetnru koji nosi naziv More, more.... Pored čuvene dalmatinske pevačice, na koncertu, publici će se predstaviti i velikani istog podneblja Vinko Coce, Tedi Spalato i Goran Karan. Prepoznatiljivu melodijsku pratnju, ali i specifično grupno pevanje dalmatinskih bisera izvodiće iskusne klape Kumpanji s Korčule i Kampanel iz Primoštena.

makonda-tracker