prekida višegodišnje odsustvo Turnejom

Uželeo se svirke i scene: Veliki povratak Neleta Karajlića

0

Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić zvanično prekida višegodišnje odsustvo sa muzičke scene predstojećom turnejom, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija il' bos".

foto: Sledge
foto: Sledge

Karajlića očekuju povratničke svirke, sa All Star Band-om, 24. marta u The Phoenix Theatre u Torontu, 25. marta u Venue Club u Vankuveru, 30. marta u Joe's Live Rosemont u Čikagu i 31. marta u The Cutting Room u Njujorku.

 

foto: Sledge

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju, bila mu je izašla bestseler autobiografska knjiga "Fajront u Sarajevu", a postavio je i u pozorištu autorsku multimedijalnom predstavom "FBI - Dosije Tesla", Karajlić se sada ponovo "stvarno uželeo svirke i scene".

Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku Pušenja sam imao prije 20 godina, a No Smoking prije šest, sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente‟, kaže Karajlić.

foto: Sledge

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, na čelu sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem, prilikom nedavne probe u Master blaster studiju u Beogradu, ponovo snimio "Hadžija il' bos", čija sirova energija na najbolji mogući način nagoveštava šta sve sledi...

 

... a sledi svirački svež pogled unazad na klasike kakvi su "Murga drot", "Guzonjin sin", "Pišonja i Žuga", "Lutka sa naslovne strane", "Dan Republike", "Šeki Is On the Road Again", "Nedelja kada je otiš'o Hase", "Djevojčice kojima miriše koža", "Fikreta", "Ja nisam odavle"...

 

 

makonda-tracker