evrovizija

Evrovizijska razglednica: Sanja Ilić & Balkanika šalju pozdrav iz Portoa

0

Predstavnici Srbije na 63. Evrosongu ovaj vikend proveli su u drugom po veličini portugalskom gradu, a razlog posete bio je snimanje promotivnog spota, čiji je koncept „Upoznajte Portugaliju“.

foto: Promo
foto: Promo

Video-razglednice izazivaju veliku pažnju, dok se organizatori ove godine trude da na jedinstven način predstave svaku zemlju učesnicu. Predstavnici svih zemalja doći će u Portugaliju radi snimanja ovih razglednica koje ćemo videti pred nastup svakog od njih.

Članovi grupe Balkanika imali su priliku da obiđu i upoznaju Porto, ali i da probaju vina iz portugalskih vinarija i probaju specijalitete njihove kuhinje.

 

foto: Promo

Zahvaljujući Salvadoru Sobralu, koji je svojom pesmom Amar pelos dois (Voleti za oboje) osvojio srca evropske publike, ove godine Portugalija je domaćin ovog prestižnog muzičkog događaja. Dve polufinale večeri (8. i 10. maja) i finale (12. maja) održaće se u najsavremenijoj višenamenskoj dvorani Arena Altice. Predstavnici Srbije, grupa Balkanika, nastupiće u prvom delu drugog polufinala. Iste večeri u borbi za finale pridružiće im se još 17 zemalja učesnica.

 

 

makonda-tracker