A Life, A Song, A Cigarette u KC Grad

0
U petak, 12. novembra, u Kulturnom centru Grad, koncert će održati austrijski bend A Life, A Song, A Cigarette, u organizaciji Supersizeshe. Iste večeri nastupiće beogradski bendovi Went i Tough Guys of America.

Iza akronima ALASAC kriju se tri vodeća simbola: život, pesma i uživanje. Time nam boemski naziv benda A Life, A Song, A Cigarette razotkriva čežnjivu i poletnu austrijsku petorku.

Dolaze iz Beča, oskudnog tržišta alternativne muzike, za koga čak u jednoj pesmi i priznaju da ih izluđuje. Naizgled fragilni tekstovi i melanholična poetika ovog benda bivaju harmonizovani vedrim i ohrabrujućim aranžmanima. Kako da ne bude tako kada je prisutno jasno nadovezivanje na Bright Eyes i ranog Dylana? Svojim debi albumom Fresh Kills Landfill izašlim 2007. godine ispratili su sve kanone indie-americane, te su ga sami definisali kroz termine i matrice starog kantrija i folka. Nedugo zatim 2008. opravdali su poverenje poznatom bečkom indie label-u Siluh Records za koji izdaju i drugi album. U njihov zvuk se tako sve više integriše čelo, kao i tesna saradnja sa producentom Kenom Stringfelouom (REM, The Posies) koji im je pomogao da dođu do zvuka koji zaslužuju. Sve to rezultiralo je Black Air, albumom koji sugeriše na vođenu i pitku melanholiju. Kažu da ih depresija podstiče na svirku, ne priznaju glupu sreću, a njihova svirka svakako podstiče na ples.

Društvo na bini praviće im beogradski sastavi Went i Tough Guys of America.

Karte se mogu kupiti na šanku KC Grad po pretprodajnoj ceni od 300 din, na dan koncerta cena karte će biti 400 dinara.

 

makonda-tracker