Consercation na Akademiji

0
Beogradski sastav Consecration održaće koncert u petak dvanaestog novembra u Velikom klubu Akademije

Consecration je osnovan 2000. godine u Beogradu. Grupu je u raznim periodima činilo od tri do šest muzičara, sve dok se konačno nije ustanovila sadašnja postava, koji čine: Danilo Nikodinovski, Ivan Aranđelović, Matija Dagović i Nikola Milojević. Na svom debi albumu aux radili su šest godina, pa ga nezadovoljni nedostatkom interesa lokalnih izdavačkih kuća sredinom 2008, zajedno sa uživo snimljenim albumom 2nd April 2008, nude kao besplatan download, što ubrzo za sobom povlači brojne pozitivne recenzije stranih i domaćih kritičara.

Muzika koju bend stvara podložna je stalnim promenama. Dok su na aux najviše uticale grupe poput Opetha, Katatonije, Anatheme, Slowdivea i Neurosisa, bend je svoju zvučnu sliku proširio na live albumu gde se kao uticaji najviše čuju bendovi kao što su Isis, Fennesz, Monolake, Autechre, King Crimson, Tool, Godspeed You! Black Emperor i Sigur Rós.

Najveća snaga Consecrationa leži u njihovim žestokim nastupima i količini energije koju na njima prenose. Radeći na svom drugom albumu .avi, bend je pristupio je'n, dva, tri - snimaj! metodi snimanja, kako bi završni materijal dobio koncertni ugođaj što je više moguće. Snimljen u roku od šest i miksan u narednih desetak dana, u studiju Underground početkom 2009. godine, .avi sadrži studijske verzije pesama s live albuma 2nd April 2008, koji je objavio zagrebački Geenger Records desetog maja 2010.

Consecration je do sada nastupio u brojnim klubovima u regiji, kao i na nekoliko velikih festivala u Srbiji, od kojih su najpoznatiji Fendom festival, na kom su svirali kao glavni bend, zatim dva puta na Exit festivalu, kao i na festivalima ARF i Naša Stvar Open Air.

Vredi istaknuti i to da su otvarali koncerte većih bendova, kao što su Cathedral, The Ocean, Knut, Monno, Block Out, Hesus Attor, Chang Ffos, Charon i To/Die/For. Veliki klub Akademije otvara se u 22 sata. Cena ulaznice biće 300 dinara.

 

Pogledajte spot grupe Consecration za pesmu Somna:

 


makonda-tracker