preporuka

Sećanje na Bouvija u Božidarcu - Nastupaju GIFT I PRIJATELJI: Srđan Gojković - Gile, Dejan Cukić, Bojana Stamenov...

0

Na koncertu u Božidarcu, 23. februara, grupa GIFT sa brojnim prijateljima odaće počast Bouvijevom liku i delu.

foto: Promo
foto: Promo

Dejvid Bouvi je bio najkreativnija i najintrigantnija ličnost pop kulture. Bio je toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od zaljubljenika u umetnost, preko okorelih rokera, pa sve do ljubitelja pop muzike.

U muzičkom svetu gotovo da nema muzičara na kojeg Bouvi nije barem malo uticao, a mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere - kao filmskog i pozorišnog glumca... Teško da postoji osoba koju je Bouvi ostavio ravnodušnom, a svi će se složiti da je bio mudar i pretalentovan lik. Neki će čak reći da je bio vanzemaljac i da se po odlasku sa ove planete ponovo vratio na zvezdu sa koje je i sišao među ljude.

Na koncertu u Božidarcu, 23. februara, grupa GIFT će sa brojnim prijateljima odati počast Bouvijevom liku i delu. GIFT će napraviti presek Bouvijeve karijere: od "Space Oddity“, "Starmen“, "Changes“, "Ziggy Sturdust“, "Man Who Sold The World“, "Sorrow“, "Rebbel, Rebbel“, "Heroes“, "Ashes To Ashes“, "Let's Dance“, "Under Pressure“, "Modern Love“, "Hello Spaceboy“ "The Stars (Are Out tonight)“,.... do poslednje "Blackstar“, a kao specijalni gosti će nastupiti neki od naših najpoznatijih muzičara na koje je Bouvi imao veliki uticaj: Srđan Gile Gojković, Dejan Cukić, Bojana Stamenov, Wonder Strings Quartet.

 

 

makonda-tracker