Koncertni vikend u SKC-u

0
Ovog vikenda u Studentskom kulturnom centru nastupaju Night Shift, Marčelo i Filteri i veteran britanskog popa, Teenage Fanclub

U petak 5. novembra u velikoj sali od 21 čas sviraju Night Shift. Sedam godina nakon debi albuma Undercovers, koji ih pozicionira na sam vrh muzičke rok scene, Night Shift objavljuje svoj autorski prvenac Bez zaklona Bend je posle skoro 2000 koncerata i autorski sazreo, i pokazao koliko inspirativni mogu biti kada su u pitanju njihovi autorski radovi. Zvuk na njihovom novom albumu je izuzetno definisan, čvrst, ali istovremeno i emotivno zreo. Naziv albuma, Bez zaklona, simbolično predstavlja situaciju u kojoj bivamo povređeni ili razočarani osobom i, istovremeno našu spremnost da tim emocijama govorimo - da se bez maske nepovredivosti ispričaju priče o onome što je bolelo.

U subotu, 6. novembra, u velikoj Sali nastupaju Marčelo & Filteri, sa specijalnim gostima: Iskaz i Svedoci, Kandžija & Gole žene, Suid i Solow. Ovim koncertom Marčelo obeležava svojih prvih 10 godina na sceni. Svaki posetilac, uz kupljenu kartu, dobiće na poklon novi četvrti album Deca & Sunce - prvi put potpisan sa Marčelo & Filteri. Marčelo je poznat kao glasnogovornik ne samo svoje generacije, već čitavog današnjeg društva. Svakim novim albumom pridobija nove poštovaoce, ljude koje spajaju slične vrednosti i stavovi - ljude koji se razumeju. Na slavljeničkom koncertu Marčelo će ugostiti veliki broj ljudi sa kojima će, nada se, uspešno podeliti predstojeću muzičku deceniju.

Nedelja je rezervisana za nastup grupe Teenage Fanclub, veterana škotskog i britanskog popa, koji posle više od dve decenije postojanja i devet studijskih albuma, prvi put gostuju u Beogradu. Grupa koju predvodi autorski trio Norman Blejk, Džerard Lav i Rejmond Meginli predstaviće svoju novu ploču Shadows (izdavač PeMa), a sviraće i pesme koje su odavno ušle u antologije popularne muzike, kao što su Everything Flows, Star Sign, What You Do To Me, Metal Baby, Ain't That Enough, The Concept, Sparky's Dream, Neil Jung, I Don't Want Control Of You, Radio, Don't Look Back, I Need Direction... Za sve ljubitelje gitarskog popa, gitara, melodije, refrena, horskog pevanja i pesama koje su veće od života ovo je događaj koji se ne propušta.

makonda-tracker