požurite

Glossy vam poklanja karte za "Džez priče sa Olegom Kirejevim"

0

Džez priče su koncerti i kratki eseji o muzici, sjajnim izvođačima, susretima i utiscima koje Oleg Kirejev priča pre nastupa njegovog kvarteta ili kvinteta.

foto: Promo
foto: Promo

 

Imerzija u džez počinje programom "Zlatna era džeza". Epoha, koja obuhvata period od otprilike 1934. do 1946. godine, povezana je sa vrhuncem popularnosti velikih orkestara. Melodična, plesna i romantična muzika u izvedbi velikih orkestara, poznata većini iz starih klasičnih crno-belih filmova iz sredine 20. veka. Uz ovu muziku plesalo se u noćnim klubovima i plesnim podijumima tog vremena.

 

Da, postojalo je vreme kada je džez bio fantastično popularan. Kada se svuda plesalo isključivo na džez, kada je bio omiljena muzika bez obzira na godine. To se vreme i zove "zlatna era džeza", a njenim plemstvom su postali izuzetni muzičari koji su ušli u istoriju svetske kulture: Djuk Elington, "Grof" Bejsi, Koulmen Hokins...

 

Saksofonista Oleg Kirejev i najbolji džez muzičari iz Beograda prikazaće publici izvanredan program pun pravog adrenalina. Ljubitelje džeza očekuje magija svinga, sočne improvizacije, originalne ideje i neočekivani eksperimenti.

Poznati džezmen iz Rusije, nominovan za nagradu Gremi, čiji su albumi objavljeni u SAD-u i među najboljih su 100 prema muzičkim listama američkih džez radio stanica, Oleg Kireyev poziva gledaoce s decom na koncert! Ne brinite se da će deci biti dosadno ili da neće razumeti džez muziku!

 

Prekrasno veče, mnoštvo zabavnih i zanimljivih muzičkih priča, odličan džez i sjajna atmosfera – sve to 23. februara. Autorski program Olega Kirejeva "Džez priče" održaće se u Studentskom kulturnom centru u 20 časova.

 

 

***

 

Glossy svojim čitaocima poklanja 2X2 ulaznice za ovaj događaj, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla redakcija@glossy.rs.

 

Molimo vas da u mejlu navedete svoje ime, prezime, broj telefona i naziv knjige za koju se prijavljujete.

 

Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

makonda-tracker