Rundek dolazi u Beograd sa Plavim avionom

0
Darko Rundek i njegov Cargo trio promovisaće novi album Plavi avion koncertima 22. i 23. decembra u Beogradu, koje će održati u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, u organizaciji Long Play-a.
Foto: Story arhiva
Foto: Story arhiva

Rundek Cargo trio dolazi u okviru regionalne turneje povodom CD-a Plavi avion, predviđenog da se pojavi do kraja meseca, a prodaja ulaznica za beogradske koncerte kreće od ponedeljka 8. novembra po jedinstvenoj ceni od po 2.000 dinara na blagajnama UK Vuka Karadžića, Doma omladine Beograda i preko mreža Eventima i Gigstix-a.

Koncerti će u UK Vuk Karadžić biti održani u najvećoj sali Aleksandar Popović, izuzetno udobnom prostoru u kome se održavaju pozorišne predstave i umetnički performansi, koji ima samo 400 mesta za sedenje.

Ne zaboravite da je prethodni samostalni koncert Rundek održao u Beogradu u decembru 2008. godine u krcatom Sava centru pred oko 4.000 posetilaca.

Ovaj put samo oni najbrži naći će se dve večeri među 800 sretnika na koncertima u dvorani UK Vuk Karadžić, koja se nalazi na odličnoj prometnoj lokaciji u Bulevaru kralja Aleksandra kod Vukovog spomenika u Beogradu.

Darko Rundek je sredinom septembra sa svojim Cargo triom objavio poučnu pesmicu o kraju kapitalizma Para ljude vara kao najavni singl novog albuma Plavi avion.

- Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, Plavi avion (Blue Plane) asocira na svojevrstan visinski bluz, i više govori o duhu, nego o muzičkoj formi albuma. Na albumu će biti dugačkih i kratkih pjesama, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih - rundekovskih. I puno uzbudljive svirke! - najavio je izdavač CD-a, zagrebački Menart.

Muziku i stihove Para ljude vara napisao je Rundek, a aranžman i izvedba je Rundek Cargo Trio, koji čine gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić-Duco, koji se oprobao i na harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i pevajući.

makonda-tracker