Ne propustite

Najbolji srpski džez sastavi na Metropolis Jazz festu

0

Najbolji srpski džez sastavi novije generacije, pod etiketom Metropolis Jazz, nastupaju na dvodnevnoj beogradskoj džez manifestaciji "METROPOLIS JAZZ FEST" gramophoned by Lenco u petak i subotu 9. i 10. februara od 20 časova u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), u organizaciji Metropolis Music.

foto: Promo
foto: Promo

Metropolis Music, izdavačka kuća koja već skoro četvrt veka širi prostor za domaće autore, 2016. godine otvorila je svoju džez etiketu kako bi posvetila više prostora džez zvuku. Tokom prethodne dve godine izdato je više od deset džez albuma, koji predstavljaju najjače autore na domaćoj sceni.

 

U želji da dodatno promoviše domaću džez scenu i ponudi publici kvalitetan kulturni program, Metropolis Music je odlučio da druge nedelje februara organizuje festival najzanimljivijih autora i bendova koji su izdali albume prethodnih godina za Metropolis Jazz, podetiketu Metropolis Music, sa idejom da to postane tradicionalna manifestacija.

 

U dva dana Festivala nastupaju Uglješa Novaković Quintet, Sanja Marković, Schime Trio + Two, Fish in Oil, Drama Organ Trio, Hashima, Konzilium i Eyot.

 

 

 

 

makonda-tracker