NEŠTO DRUGAČIJE

MARCUS & MARTINUS danas objavili novi singl “REMIND ME”!

0

Dva meseca nakon izlaska njihovog trećeg albuma Moments (koji je već premašio 40 miliona preslušavanja prema podacima servisa Spotify i zavladao muzičkim top listama u Skandinaviji), senzacionalni blizanci Marcus & Martinus vraćaju se sa novom muzikom!

foto: Promo
foto: Promo

Njihov novi singl prvobitno je bio namenjen aktuelnom albumu, ali su u zadnjem trenutku momci odlučili da pesmom naknadno obraduju fanove, što su sada i učinili. Ova muzička poslastica dolazi u pravo vreme, da dodatno zaintrigira evropske fanove, jer Marcus i Martinus kreću u ofanzivu muzičkog osvajanja starog kontinenta, a na toj mapi nalazi se i Beograd u kome će gostovati 25.marta (Hala sportova)!

 

“Remind Me” su napisali i producirali norveški producentski duo Rat City (Kent i Cato Sundberg iz electro-pop grupe Donkeyboy). Marcus & Martinus su takođe bili uključeni u pisanje stihova, komponovanje i aranžman. Pesma je snimljena prošlog leta.

 

“Imali smo odličan vajb u studiju sa grupom Rat City. Hemija između nas četvorice bila je sjajna, super smo sarađivali, što se po rezultatu može i videti”, izjavio je Martinus.

“Saradnja sa Rat City bila je stvarno dobra. Oni su vrlo talentovani a nama se dopada njihov zvuk. Bili smo uključeni u kompletan proces snimanja singla i bilo je ujedno i zanimljivo i vrlo zabavno”, kaže Marcus.

Rat City su takođe uživali u ovoj saradnji:” Blizanci su super talentovani i shvatili su studijske sesije vrlo ozbiljno, što stvarno i moraju, kada su dostigli ovaj nivo popularnosti. Pošto smo i mi i oni braća, lako nam je bilo da uspostavimo dinamičnu atmosferu koja nam je svima prijala”, kažu duo Rat City.

 

“Remind Me” je tematski pomalo nostalgična i emotivna, ali istovremeno ono što i očekujemo od dua Marcus&Martinus - moćna i energična numera. 

“Pesma je vesela,mislim da je podjednako dobra i za podijum, ali i za teretanu”, tvrdi Marcus.

“Pesma je puna energije i nadam se da će se svideti ljudima! Dopada mi se kako postepeno ritmički raste do refrena i što stvara dobro raspoloženje dok se sluša”, dodaje Martinus.

 

Izlazak singla “Remind Me” poklapa se odlično sa prolećnom turnejom grupe, tokom koje će obići 14 evropskih gradova i održati ukupno 26 koncerata!

 

 

O Marcusu & Martinusu

Marcus & Martinus su najveće tinejdž zvezde u Norveškoj i pravi su pop fenomen u čitavoj Skandinaviji, koji nije viđen godinama. Ovi blizanci imali su samo deset godina kada su pesmom «To dråper vann» pobedili na norveškm takmičenju za Juniorsku Pesmu Evrovizije, 2012. Tom pobedom je započela njihova karijera.

Debi album «Hei» i hit pesma sa njega, «Plystre på deg», osvojili su muzičke liste 2015.godine. Hit parada se nastavila pesmom «Elektrisk» feat. Katastrofe, što ih je učinilo prvim norveškim tinejdžerima koji su premašili platinastu brojku u strimingu muzike. «Elektrisk» je postao najgledaniji video u Norveškoj u 2015.godini, sa preko 75 miliona pregleda, a još uvek drži taj rekord. Tu godinu su završili nominacijom za norvešku Grammy nagradu, «Spellemann» - kao najmlađi nominovani bend ikada.

 

2016. godina bila je veoma važna za momke-snimili su prvi albuma na engleskom jeziku-«Together», kao i knjigu o svom uspehu «Vår Historie» («Naša priča»). Rasprodali su dva koncerta u hali Spektrum

u Oslu, i osvojili dve prestižne nagrade «Årets Spellemann» («Muzičar(i) godine») – nagradu koju je godinu dana ranije osvojio zemljak Kygo. U Švedskoj i Norveškoj su zatim osvojili nagradu Nickelodeon Kids’ Choice Awards- «Umetnik godine» . Njihova prva turneja po arenama (kapaciteta od 10-16 hiljada ljudi) «Together Tour» - u Stokholmu, Oslu, Kopenhagenu,Helsinkiju i još nekim gradovima-bila je rasprodata u roku od nekoliko minuta!

Marcus & Martinus su posebno popularni na društvenim mrežama, sa više od 1.2 miliona pratilaca na Instagramu, 2.7 miliona na Musical.ly, i više od miliona pratilaca na kanalu Youtube/Vevo. Srbija se takođe može pohvaliti svojomMarcus&Martinus Srbija stranicom na Instagramu

 

Prošle godine, popularnost Marcus & Martinus dostigla je nove visine i van Norveške, vrlo brzo su izgradili odanu fan bazu u Evropi ali i u ostatku sveta, pa ih horde fanova prate svuda od Nemačke, Austrije, Holandije, do Poljske i Grčke. Njihov treći studijski album Moments izašao je u novembru mesecu i već ima preko 40 miliona preslušavanja na servisu Spotify. Moments se nalazi u prodaji i u našim muzičkim radnjama.

makonda-tracker