Parni valjak i u Novom Sadu

0
Nakon što su dva dana uzastopno punili Beogradsku arenu, članovi Parnog valjka su potvrdili novi koncert u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a u petak 17. decembra od 20 časova

Veliko interesovanje i konstantni pozivi novosadske publike putem društvenih mreža pokrenuli su spektakularnu produkciju koja će u SPENS-u biti identična onoj iz Beogradske arene.

- Mi ne možemo zaustaviti Parni valjak jer su to ljudi koji nas nose, koji pevaju sa nama, koji nam nisu dali da se zaustavimo svih ovih godina. Posle onakvih emocija u Beogradu mi još uvijek nismo došli sebi, a već nas zove nova scena, nova publika, Novi Sad – poručili su Aki Rahimovski i Hus Hasanefendić iz Zagreba.

Budući da će i koncert u SPENS-u trajati tri sata, početak je zakazan za 20 časova, jer se i u Novom Sadu očekuje publika iz svih vojvođanskih gradova, kao i fanovi koji su silom prilika propustili oba beogradska koncerta. U odnosu na te koncerte, 17. decembra su moguće i manje razlike u izboru brojnih hitova Parnog valjka.

U Beogradskoj areni horski su pevane Zastave, Sve još miriše na nju, Uhvati ritam, Gledam je dok spava i brojne druge. Novosadska publika takođe može da očekuje poseban akustični segment koji u celini čine pesme Javi se, Vreme ljubavi i Kada me dotakne, koje su uvek idealan uvod u večnu Stranicu dnevnika. Na koncertima su redovno prisutne i fatalne dame kao što su Neda ili Ivana, ali i Lutka za bal, Prokleta nedjelja, Moja je pjesma lagana ili uvek snažna Jesen u meni koja je 16. oktobra u Areni imala posebnu težinu.

Nakon drugog bisa koncerti su završavani sa tri pesme, tri poruke: Godine prolaze, Hvala ti i Ugasi me. Koncertni fenomen Parnog valjka ogledao se u tri sata neprestane svirke u kojoj svaki ton ima svoje mesto, gde svetlo i zvuk dostižu najviše svetske domete, dok Aki, Hus, Brk, Preksi, Bero, Damir i Tina uspevaju svaku emociju iskreno i bez razlike da podele od prvog do poslednjeg mesta u dvorani.

Njihova posvećenost publici imala je za rezultat 16 studijskih, šest koncertnih i pet kompilacijskih albuma Parnog valjka koji traje već punih 35 godina što ga čini najdugovečnijom koncertno i diskografski aktivnom grupom na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Posle povratka na scenu, već su jednoglasne ocene da se Valjak kotrlja zapravo i snažnije nego ikad o čemu govore podaci da su na ovoj turneji odsvirali 16 koncerata za publiku od preko 120.000 fanova od čega je čak 32.000 bilo u Srbiji na dva beogradska koncerta.

Informacije o prodaji i cenama ulaznica biće naknadno objavljene.

makonda-tracker