Ispunili san

The Decemberists: Tako smo dozvolili sebi da probamo nešto drugačije

0

Na novom albumu bend će eksperimentisati sa nešto drugačijim zvukom od onog na koji je njihova publika navikla...

foto: PRomo
foto: PRomo

Američki indi rok bend "The Decemberists" najavio je svoj osmi studijski album "I’ll Be Your Girl" koji će 16. marta objaviti izdavačka kuća Raf Trejd Rekords. Album najavljuje i zanimljivi šareni spot za pesmu "Severed".

 

foto: PRomo

Na novom albumu bend će eksperimentisati sa nešto drugačijim zvukom od onog na koji je njihova publika navikla. Na prvom singlu su jasni uticaji bendova Nju Order i Roksi Mjuzik. Producent ovog izdanja bio je Džon Kongleton koji je sarađivao sa popularnim izvođačima kao što su Sent Vinsent i Lana Del Rej

Kada bend postoji sedamnaest godina neizbežno je da se neke navike ustale, tako da je naša ambicija ovog puta bila izlazak iz sigurne zone. To je ono što je dovelo do rada sa novim producentom, do snimanja u drugom studiju. Hteli smo da sebe oslobodimo od ustaljenih šablona i samim tim dozvolimo sebi da isprobamo nešto drugačije", izjavio je ovom prilikom Kolin Meloj, frontmen benda "The Decemberists".

Album "I’ll Be Your Girl" biće objavljen na vinilu, CD-u, digitalnim servisima kao i na specijalnom vinilnom izdanju o kojem će se uskoro znati više detalja.

makonda-tracker