Besplatan koncert Jarbola u Rexu

0
Kao svojevrsno muzičko zagrevanje pred filmski festival Slobodna zona, beogradska grupa Jarboli održaće koncert u prostorijama K.C. Rexa u petak 29. oktobra sa početkom u 20 časova
foto: Stanislav Milojković
foto: Stanislav Milojković

Kao i svake godine, Kulturni centar Rex želi da časti svoju vernu publiku besplatnim koncertom i sada već tradicionalni festival filmova Slobodna zona započne angažovanom muzikom. Izborom benda, organizatori događaja žele da naglase nameru festivala da prati najaktuelnije društvene fenomene, ali i priče o običnim ljudima u okolnostima koje diktira lokalna i globalna politika. Iako su koncerti Jarbola mešavina neobuzdane scenske energije, veselja i igre razdragane publike, njihovi tekstovi pozivaju na borbu protiv olako pristajanje. U svojim pesmama stavljaju u prvi plan suvišnog čoveka i njegovo pravo na slobodu, a svojim stavom promovišu solidarnost i čvrsto stoje iza reči koje pevaju Podrška se traži, podrška je važna!

U potpunosti formirani na uradi sam filozofiji, Jarboli su se, izabravši sadržaj umesto forme, opredelili za put na marginama javnosti. Na tom putu su objavili niz samizdatih albuma i maksi singlova, dva albuma za Radio B92, učestvovali u osnivanju izdavačke kuće Odličan hrčak, objavili još albuma, snimili pregršt video spotova za nikakve pare i jedan malo skuplji, svirali na najvećim i najmanjim binama, u pozorištima, dvorištima, stanovima, jednom u polju i jednom na brodu. Ulaz na koncert je besplatan. Karte će se deliti preko medija (u emisijama RTV B92, Studija B, Radio Beograda 202, Radio Novosti, na portalima Yellow Cab, Popboks, Na dlanu, U tripu) i preko REX-a, pozivom na telefon 32 84 534.

Više o festivalu i programu filmskog festivala Slobodna zona na www.freezonebelgrade.org.

makonda-tracker