ponovo u Beogradu

Ljubav, strast i čežnja za Dan zaljubljenih uz Mostar Sevdah Reunion

0

Sevdah ili (u slobodnom prevodu) ljubav, strast i čežnja u februaru će ispuniti jednu od najakustičnijih beogradskih koncertnih sala.

foto: Promo
foto: Promo

Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion dolaze ponovo u Beograd, ali ovaj put uz pojačanje ženskog vokala i to u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. februara.

 

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona se gotovo u celini sastoji od sevdaha i sevdalinki  u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album je snimljen u Pavarotti centru u Mostaru i izdat je 1999. godine. Od tada pa nadalje mostarski bend je stalni gosti najvećih World Music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao novi  CD sa "live" snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom "KINGS OF SEVDAH" (KRALJEVI SEVDAHA) – koji trenutno promovišu.

Izuzetno nam je drago da ćemo se ponovo predstaviti beogradskoj publici. Kao i uvijek, za svaki beogradski koncert, spremamo nešto novo. Za ovaj put imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu, je beogradska publika već mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru Sava. Sreta ce sada dobiti mnogo dužu minutazu, a drugi je naš novi ženski vokal - izuzetno talentirana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke. Radi se, naime, o izuzetno talentiranoj pjevačici sa kojom smo prije par mjeseci krenuli u saradnju i upravo završavamo video spot za singl koji ce izaći za koju sedmicu za poznatu sevdalinku Srdo moja", izjavio je Dragi Šestić.

Mostar Sevdah Reunion samo nastavlja dugotrajnu tradiciju promovisanja novih projekata, pevača i muzičara sa prostora Balkana, te sa novim osveženjima pokušava da svoj program svaki put učini što zanimljivijim.

 

foto: Promo

Koncert je zakazan za 20:30 sati, a ulaznice možete nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.000 do 1.500 dinara u zavisnosti od kategorije.

makonda-tracker