Svetlana Spajić na WOMEX‐u

0
Pjevačka družina Svetlane Spajić, jedna od zanimljivijih postava na bogatoj sceni etno muzike u Srbiji, prepoznata je i kao globalna vrednost. Među 750 kandidovanih grupa, Svetlana Spajić sa svojim drugama izabrana je od strane međunarodnog žirija da se predst

Na ovaj festival/sajam dolazi više od 3000 ljudi iz world music sveta, dolaze praktično svi koji nešto znače u toj muzici ‐ od novinara, festivala, promotera, izdavača, pa sve do institucija.

Pjevačka družina Svetlane Spajić je novi a cappela poduhvat ove tradicionalne umetnice iz Beograda. Grupu odlikuje jedinstven, širok i pevački izazovan repertoar koji obuhvata najrazličitije, uglavnom nestale oblike starog tradicionalnog pevanja. Svetlana je početkom godine oformila ovu grupu, a tokom proleća su program premijerno predstavile u Beču i Beogradu, uz još nekoliko nastupa u Evropi, uključujući koncert u čuvenom Koncertgebau u Amsterdamu.

- Ovo je veliko priznanje za naš rad, koje pokazuje da u svetu postoji interes za tradicionalnu kulturu, i za muziku iz Srbije. Nadam se da ćemo svojim pevanjem otvoriti mnoga vrata koncertnih prostora u Evropi i svetu - rekla je Svetlana Spajić. Vredi napomenuti da je nakon Borisa Kovača i Laadaba Orchest i grupe Kal ovo treći sastav iz Srbije koji je dobio poziv za učešće na ovom prestiznom festivalu.

makonda-tracker