Bon Jovi dobitnik nagrade Global Icon

0
MTV će dodeliti nagradu Global Icon američkim rok legendama, grupi Bon Jovi, na MTV EMA 2010 koja će se emitovati uživo iz Madrida 7. novembra

Ovaj bend nastupiće i uživo na dodeli nagrada u Madridu.

- Nema sumnje da su Bon Jovi dobili status ikona širom sveta kao jedan od najpoznatijih, najomiljenijih i najuticajnijih rok bendova u poslednjih 30 godina. MTV i Bon Jovi imaju dugačku i bogatu istoriju u kojoj su obožavaocima pružili neke divne i jedinstvene doživljaje. Oduševljeni smo što ćemo odati počast grupi Bon Jovi prvom MTV EMA Global Icon nagradom ikad - rekao je Brus Gilmer, izvršni potpredsednik u Music and Talent, Programming/Events, kompanije MTV Networks International.

Grupa je osnovana u Nju Džersiju u 1983. Godine. Džon Bon Džovi, Riči Sambora, Dejvid Brajan i Tiko Tores do sada su prodali više od 125 miliona albuma širom sveta, nastupali na više od 2700 koncerata u preko 50 zemalja ispred 35 miliona fanova, a njihov nastup na turneji 2008. godine proglašen je najboljim na svetu. Tokom karijere bend je imao brojne singlove i albume na 1. mestu top lista, dobili su mnoge nagrade i članovi su prestižnog britanskog Music Hall of Fame i Songwriters Hall of Fame.

Bon Jovi su se probili albumom Slippery When Wet koji je objavljen u avgustu 1986. godine. Dva singla sa tog albuma bili su br.1 u Americi, Billboard ga je proglasio najprodavanijim albumom te godine, s 12 miliona prodatih primeraka širom sveta u prvoj godini od objavljivanja i zauzeo je prvo mesto širom sveta.

Od tada, Bon Jovi su postali opšte poznati kao majstori u ponovnom osmišljavanju sebe i svakim novim albumom pokazivali su sposobnost da se uklope u nove stilove i zadrže popularnost, okupljajući nove generacije obožavaoca i ostajući uvek u odličnoj formi.

Njihov 11. studijski album The Circle, odmah je po objavljivanju, 2009. godine, zauzeo prvo mesto na američkim top listama i drugde širom sveta, i osigurao bendu nominaciju za nagradu Grammy.

Da biste glasali za omiljenog EMA izvođača, posetite www.mtvema.com.

makonda-tracker