pravi muzički spektakl

Zvuk klavira koji nećete zaboraviti: Jovan Kolundžija nastavlja koncertnu tradiciju

0

Nakon prošlogodišnjeg gala koncerta na Kolarcu i proslave zlatnog jubileja - 50 godina na koncertnoj sceni, naš proslavljeni violinista Jovan Kolundžija nastavlja jednu od najdužih koncertnih tradicija.

foto: Promo
foto: Promo

Ovog puta koncert će se održati u Velikoj sali Hrišćanske adventističke crkve na Vračaru u kojoj do sada nije svirao, koja je veličine Kolarčeve zadužbine, sa odličnom akustikom i maestrova želja je da, zajedno sa njim, Beograđani otkriju još jedan inspirativan prostor za koji mnogi ne znaju, pa će iznenađenje tim biti veće. Koncert će se održati u subotu, 23. decembra u 20č. Maestro će nastupiti sa gudačkim kvartetom Mokranjac i uz klavirsku saradnju Vuka Božilovića, jednim od najtalentovanijih mladih pijanista, a na programu koncerta su dela Baha, Mocarta, Sen-Sansa, Vilijamsa i Bergmana.

 

Jovan Kolundžija, najomiljeniji učenik čuvenog Henrika Šeringa, uprkos mnogobrojnim inostranim ponudama ostao je veran svom Beogradu i podario mu Centar lepih umetnosti GVARNERIUS, koji pruža podršku najmlađim kolegama muzičarima, znajući koliko je težak put ka usponu, na koma se izgube mnoga imena koja su obećavala.

 

Jovan Kolundžija, sa preko 4000 koncerata širom sveta, nosilac je brojnih nagrada od Pariza, preko Londona, Poznanja, Meksiko Sitija, Dubrovnika, Zagreba, Sarajeva, Beograda, Budimpešte kao i najznačajnijih domaćih priznanja – Oktobarska nagrada, Vukova nagrada, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug… Takođe, tu su i brojne turneje u Evropi, Rusiji, Ukrajni, Letoniji, Litvaniji, Južnoj Koreji, Kini, Indiji, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi. Redovni učesnik na svim najznačajnijim festivalima u zemlji i svetu. Nastupao sa najčuvenijim umetnicima sveta poput Henrika Šeringa, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga, Oskara Danona... Održao bezbroj humanitarnih koncerata, snimio veliki broj Lp-a i CD-a, održao grandiozne i jedinstvene cikluse koncerata.

 

Ulaz na koncert je slobodan. 

 

foto: Promo

 

makonda-tracker