U okviru svetske turneje

Gogol Bordelo: Džipsi pank-rok atrakcija stiže u Beograd

0

Svetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordelo održaće koncert 28. maja 2018. godine (21 sat) u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Seekers And Finders".

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predvođen harizmatičnim muzičarem Judžinom poreklom iz Ukrajine, multietnički Gogol Bordelo je za skoro dve decenije postojanja zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima stekao zavidnu reputaciju, kao "globalno najuzbudljivija koncertna atrakcija koja je došla iz Njujorka (Bilbord)" i "svetski najbuntovničkiji bend uživo (Roling Stoun)".

Lavina gneva pretvorenog u radost ide ka vama... Psihička tortura pretvorena u telepatsku ljubav, takođe! Vidimo se na putu, rođaci!", poručuje Gogol Bordelo.

Krenuvši iz Njujorka 1999. godine, svojim energični nastupima Gogol Bordelo opčinio je publiku najvećih svetskih festivala kakvi su Koačela, Lolapaluza, Bonaro, Roskild... a bend je svoj status učvrstio nizom odlično prihvaćenih albuma. Tako je "Super Taranta!" (2007) ugledni američki kritičar Robert Kristgau ocenio kao "najbolji album decenije. Tačka", dok je za "Seekers and Finders" (2017) uticajni recenzentski portal Olmjuzik rekao da je "buntovan, dirljiv i zabavan, kao i bilo šta drugo što je do sada snimio Gogol Bordelo".

Za mene je muzika način da istražim ljudske mogućnosti. To je moja glavna zanimacija u životu - ljudske mogućnosti. Svi znamo da ima negde u nama nešto što ne koristimo. Kako do toga? Kako to doseći? Pa sam jednog dana samo sebi rekao - idem da to pronađem", kaže frontmen.

foto: Dan Efram

Ulaznica u pretprodaji košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.

makonda-tracker