šansa za najbolje

Transferi u Beogradskoj filharmoniji

0

 

Muzičari iz inostranstva na audicijama za nove članove Beogradske filharmonije

foto: Marko Djokovic
foto: Marko Djokovic

Šef-dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc ponovo boravi u Beogradu, a pored koncerta koji priprema sa orkestrom predsedava audicionim komisijama koje biraju nove članove Filharmonije. Za pozicije prve trube i prvog trombona prijavili su se i brojni muzičari iz inostranstva - Španije, Italije, Brazila, Velike Britanije, Slovenije i Mađarske, sa željom da karijeru nastave u Beogradskoj filharmoniji.

foto: Marko Djokovic

Član orkestra, Jovan Savić, koji je već stekao krug obožavatelja, sa nekadašnje pozicije druge trube prešao je na prvu. Beogradski orkestar dobija pojačanje iz Velike Britanije - trombonista Ričard Viler izabran je kao najbolji kandidat. Nakon što je čuo snimak Beogradske filharmonije u moskovskoj Sali Čajkovski iz septembra 2016. godine, Viler se prijavio na audiciju fasciniran izvođačkim nivoom orkestra kao i njegovom energijom i entuzijazmom. Trombonista impresivne biografije sarađuje sa čuvenim kućama kao što su Mađo muzikale iz Firence, Londonski filharmonijski orkestar, Milanska Skala i mnoge druge, a našem orkestru se priključuje početkom naredne godine.

foto: Marko Djokovic

U danima koji slede, veliku šansu dobijaju i mladi dirigenti. Gabrijel Felc će odabrati srpskog predstavnika međunarodnog programa Dirigentski forum, usmerenog na buduće generacije dirigenata koji se održava u junu 2018. godine u Beogradskoj filharmoniji.

makonda-tracker