produkt vrsnih umetnika

Preneli su emociju praznične atmosfere ljubavi i mira: Slađana Milošević novom pesmom podsetila na ljubav i mir (FOTO)

1

Prva dama jugoslovenskog roka i diva današnje regionalne scene nam je sa riječkom grupom WHITEHEADS pripremila duetsku kompoziciju „Na Badnju večer“.

foto: Promo
foto: Promo

Njeni topli tonovi i poruke ugrejaće nas tokom zimskih dana.

 

Pesma je izašla iz radionice proverenog dueta – legendarnog Davora Tolje (Denis & Denis) i autora teksta Alide Šarar, dok aranžman potpisuju Davor Tolja i Aleksandra Slađana Milošević, koja se u numeri pojavljuje kao pevač i gitarista.

foto: Promo

Scenario i režiju spota „Na Badnju večer“ potpisuje Aleksandra Slađana Milošević. U atraktivnom spotu snimanom u Srbiji i u Hrvatskoj – u Smederevu, Beogradu, Rijeci i na Krku, umetnici su na svoj način preneli emociju praznične atmosfere ljubavi i mira. Materijal koji je po Slađaninin režijskim rešenjima snimljen u Hrvatskoj, realizovao je poznati video autor Igor Modrić.

foto: Promo

Po proceni stručnjaka, novi spot je Slađanino najbolje režijsko ostvarenje do sada. Riječka grupa WHITEHEADS predvođena je Davorom Toljom, kreativnom snagom kultnog synthpop dua Denis & Denis a čine je još Damir Komnenović, Joško Serdarević (Xenia), Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

foto: Promo

Interesantno je pomenuti da je u pesmi korišćena tema iz tradicionalne škotske pesme “Auld Lang Syne” kojom se širom sveta, u ponoć, obeležava ispraćaj stare godine. Akcenat na ovoj temi, gajdama je dao Hayden Chisholm, Novozelanđanin, škotskog porekla.

 

Tonski snimak pesme nastao je u poznatom riječkom studiju "GIS" pod producentskom palicom Mateja Zeca i Davora Tolje, i u beogradskim studijima, „Hill River Studio“ i „Slađaninom Salonskom Studiju“, uz Slađaninu produkciju. Finalni miks, delo je Mateja Zeca i Davora Tolje.

foto: Promo

Povodom izlaska novog singla Slađana je izjavila: "Svako ima svoj zadatak, a moj je očigledno da očuvam nešto malo ljudskosti i ne dozvolim da svet ode u propast. Svet je stvoren i opstaje na pozitivnim porukama, a ne na razdoru. Zajednički moto naše saradnje i poruka ljudima je - Spajaj i živi u miru!“ dok Davor dodaje: „Zašto Aleksandra Slađana Milošević? Tražili smo doslednu, beskompromisnu muzičku ikonu koja je angažovana na svim poljima kulture... Muzika je radost i ljubav, spaja, a ne deli!“ komentiraše Davor ovu zanimljivu saradnju.

 

Kompozicija „Na Badnju večer“ već postiže značajne uspehe. Za samo nedelju dana emitovanja, slušaoci Radio Istre su je svojim glasovima, postavili na prvo mesto top liste. Informaciju o objavi singla podelili su mnogi mediji i portali a promocija spota se uskoro očekuje na televizijskim kanalima u Hrvatskoj i Srbiji.

 

makonda-tracker