Tereza Kesovija: U prodaji CD Mojih 45 skalina

0
U Jugotonovim radnjama u Beogradu i Subotici u prodaji je antologijsko trostruko CD izdanje Tereze Kesovije pod nazivom Mojih 45 skalina

Bogato opremljena knjižica koja je sastavni deo ovog izdanja zapravo je više nalik monografiji. Niz prelepih fotografija i popratni tekstovi, delovi intervjua koje su s Terezom vodili najugledniji novinari brojnih domaćih i stranih medija, kao i Terezini lični komentari i citati, čine ovo izdanje jedinstvenom antologijskom kolekcijom. Iako ekskluzivno po svom izgledu i bogatom sadržaju, Mojih 45 skalina, cenom je vrlo prihvatljivo svim ljubiteljima ove istinske pevačke ikone, a ovo izdanje možete naći samo na policama Jugotonovih radnji u Beogradu i Subotici.

Tereza je 2005. godine obeležila 45 godina umetničkog rada i tim povodom, Croatia Records je iste godine objavila ovu antologijsku kolekciju. Ovo dvanaesto po redu službeno izdanje CD-a s pesmama u Terezinoj interpretaciji, međutim, ni po čemu nije uobičajeno. Radi se o zaista vrednoj zbirci u posebnom pakovanju koje obuhvata čak 42 Terezine najdraže pesme na 2 CD-a i dodatni bonus CD sa snimkom Terezinog koncerta iz pariske koncertne dvorane Olympia.

Od svoje prve singlice Pesma tipkačice kompozitora Ljube Kuntarića iz 1961. godine, do pesme Kemala Montena Naša ljubav koju je izvela na koncertu u Lisinskom uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT (2005.), odabrane su 42 pesme koje su pravi presek Terezine uspešne muzičke karijere.

U toku svoje dugogodišnje karijere Tereza je snimila više od trideset LP-a i preko sedamdeset singlica, kao i desetak CD-a, ali je isto tako otpevala velik broj pesama koje nikada nisu našle svoje mesto na nekom od nosača zvuka. Tereza je svoje pesme otpevala i na osam drugih jezika: francuskom, italijanskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom, portugalskom, slovenskom. Za Terezu kažu da je najveći svetski putnik zabavne muzike, njene pesme se pevaju na četiri kontitneta, a njena upornost i kontinuitet na muzičkoj sceni rezultirali su popularnošću koja nije jenjavala kroz protekle četiri decenija, a traje i danas.

makonda-tracker