Inspirisan turnejom po Kini

Prvi put na srpskom jeziku: Luke Black se vratio na scenu fantastičnom obradom kineskog klasika “Olive Tree”!

0

Nakon uspešnih singlova “Demons” i “Walpurgis Night”, srpski pevač, tekstopisac i producent, Luke Black se vratio novim singlom “Olive Tree“ u kom napokon peva i na srpskom jeziku!

foto: promo
foto: promo

Inspirisan turnejom po Kini 2016. godine, snimio je obradu istoimenog kineskog klasika iz 1979. jer ga je privukla fascinantna priča koja se iza te pesme nalazi. “Olive Tree“ govori o malom magarcu, na koga je autor teksta, Sanmao, naišao dok je bio u Španiji. Pesma je nakon toga prevedena na mandarinski, i napravljena je adaptacija, koju je izvela tajvanska umetnica Chyi Yu. Magarac je bio zapostavljen, a melanholično remek delo začeto 38 godina kasnije - mladi Luke Black je pesmi udahnuo futuristički pop zvuk.

 

U saradnji sa umetnicima kao što su Venza (na čijoj numeri “Seek & Hide” je Luke pevao), koji je radio dodatnu produkciju pesme i Emika, koja je radila finalni miks i master, Luke Black je stvorio obradu, koja je u potpunosti jedinstvena, i komplementarna njegovoj umetničkoj ličnosti. Ova obrada sadrži delove na engleskom i, po prvi put u njegovoj karijeri, deo na srpskom! Koristi sumorna osećanja i pretvara ih u moćnu simfoniju, koja je istovremeno slavljenička i melanholična. Odluka da se snimi i srpski deo pesme je bila krajnje očekivan, i trud se isplatio. Luke je iskoristio melodičnost srpskog jezika, i još jednom pokazao svoj talenat.

 

“Olive Tree” je premijerno izveden uživo u Ljubljani, oktobra 2017. godine, i nakon toga na Beogradskoj nedelji mode prošlog meseca. Prethodne godine, Luke Black je imao niz rasprodatih nastupa u Kini , tačnije u Pekingu, Šangaju i Gvangžou. Nastupio je i u poznatom berlinskom klubu Berghain, na reviji modne dizajnerke Ivane Pilje.

makonda-tracker