preporuka

Yo La Tengo premijerno u Srbiji: 12. maj 2018. Dom omladine Beograda

0

Yo La Tengo su već decenijama sinonim za indi rok muziku, postoje preko 30 godina, imaju preko 10 albuma, održali su hiljade koncerata, važe za jedan od najboljih bendova uživo, a u Srbiji sviraju prvi put 12. maja 2018. godine u Domu omladine Beograda, u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas.

foto: Promo
foto: Promo

Yo La Tengo je američki indi rok bend osnovan 1984. godine u Hobokenu, Nju Džersi (Hoboken, New Jersey). Trenutnu postavu benda čine Ira Kaplan (gitara, klavir, vokal), Georgia Hubley (bubnjevi, klavir, vokal) i James McNew (bas, vokal).

 

Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, Yo La Tengo su nazvani “najvažnijim bendom kritičara” i uživaju kultni status među fanovima. U gitarskoj indi muzici ćete teško pronaći grupu koji zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank. Drugi bendovi pričaju kako se konstantno menjaju i eksperimentišu sa zvukom – Yo La Tengo ne pričaju, oni to rade.

Iako uglavnom sviraju originalni materijal, Yo La Tengo su poznati i po svom enciklopedijskom repertoaru obrada pesama drugih izvođača, kako uživo na koncertima tako i na studijskim albumima.

 

Yo La Tengo 2015. objavljuju svoj 14. album ‘Stuff Like That There’. Ovom prilikom triu koji čine Ira Kaplan, Georgia Hubley i James McNew pridružio se i bivši član benda Dave Schramm na električnoj gitari i zajedno su ponovili originalni koncept njihovog voljenog albuma ‘Fakebook’ (miks obrada drugih izvođača kao što su The Cure, Hank Williams, Sun Ra , “obrada” starih Yo La Tengo hitova, kao i novih originalnih pesama).

 

 

makonda-tracker