Ponovo se okuplja Abba

0
Na veliku radost fanova širom sveta, članovi švedskog disko-pop sastava Abba ovih dana su u pregovorima o tome da se ponovo ujedine
foto: BANG
foto: BANG

Članica grupe Abba, Ani-Frid Linštag, poznatija samo kao Frida, otkrila je da su ona i njena nekadašnja koleginica Agneta razgovarale o tome da se okupe po prvi put od 1983. godine. kada se ovaj četvoročlani sastav raspao.

- Bilo bi divno da ponovo sarađujem sa Agnetom. Iako osećamo sav taj pritisak u vezi sa Abbom i svesne smo toga da nam neće biti nimalo lako, ne odustajemo od razgovora o tome da opet radimo zajedno – ispričala je Frida za Daily Express.

Grupu Abba osnovali su Bjorn Ulveus, bivši Agnetin suprug i Beni Anderson, koji je bio oženjen Fridom, dok su se njih dve kasnije priključile bendu koji je od samih početaka, uprkos raspadu i razvodima članova koji su usledili, pa sve do danas, prodao preko 375 miliona kopija albuma svuda u svetu. Od sredine osamdesetih, Agneta i Frida su se posvetile solo karijerama, dok su njihovi nekadašnji partneri Bjorn i Beni nastavili saradnju kroz mjuzikle Chess i Mamma Mia! Jedini put od kako su se razišli, svo četvoro su se pojavili zajedno na sceni na švedskoj premijeri filmske adaptacije mjuzikla Mamma Mia!, a svojevremeno se pisalo kako su početkom milenijuma članovi jednog od najprodavanijih sastava svih vremena odbili ponudu da se ponovo ujedine i krenu na planetarnu turneju vrednu čitavih milijardu dolara.

makonda-tracker