Koncerti Yuval Amihai Ensemble i Gitarsa

0
Direkcija Guitar Art festivala otvara novu koncertnu sezonu u klubu Gafé nastupom francuskog džez kvinteta Yuval Amihai Ensemble u petak prvog oktobra od 23 časa, a već sledeće večeri nastupiće atraktivna domaća grupa Gitarsi

Kvintet koji predvodi francuski gitarista i kompozitor Yuval Amihai oformljen je 2007. godine u Parizu. Rođen i odrastao u Izraelu, Amihai piše muziku koja je inspirisana i zapadnom i bliskoistočnom kulturom, prožetom kroz džez idiom. Kulturne različitosti muzičara i netipičan izbor instrumenata (dva saksofona, gitara, kontrabas i bubanj) doprinose jedinstvenom zvuku kvinteta. Sastav je do sada nastupao u brojnim klubovima i na festivalima širom Evrope.

Vokalno-instrumentalnu grupu Gitarsi čine četvorica diplomiranih gitarista, basista i perkusionista koji u specifičnim aranžmanima sviraju popularnu muziku sa ex-yu prostora, ali i pesme nekih od najvećih svetskih imena. Autorskom muzikom koju Gitarsi snimaju za svoj prvi album pokazuju kako je moguće domaći pop obogatiti u duhu džeza, flamenka i raznih latinoameričkih stilova sviranja gitare.

Ulaz na oba koncerta je slobodan.

makonda-tracker