Posle četiri godine...

Šta žele da nam ispričaju? Pesmice za decu i odrasle Dubioze kolektiv

0

Prošlo je četiri godine od izlaska albuma "Apsurdistan", sa kojim je Dubioza kolektiv obišla čitav region i postala neizostavni deo naše svakodnevnice. Tamo gde je "Apurdistan" stao, nastavlja novi album - "Pjesmice za djecu i odrasle".

foto: Promo
foto: Promo

Već je singlovima "Himna generacije" i "Treba mi zraka", koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obe pesme osvojile su slušaoce velikom brzinom i trenutno spadaju među najemitovanije numere koje dolaze iz regiona, dok pregledi na Jutjub kanalu broje millione.

 

Uz pomenuta dva singla, stiže nam još 7 novih pesama, koje zaokružuju priču koju Dubioza želi da ispriča.

Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa Jutjuba. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini", komentariše bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu "Pjesmice za djecu i odrasle" ugostila bosanski bend Helem Nejse na pesmi "Pionirska", u pesmi "Autopilot" pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl "Treba mi zraka" doneo je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

 

Dubioza kolektiv uskoro nastupa u Srbiji, na 18. Koncertu godine, 9. decembra u Novom Sadu, u dvorani SPENS. Album "Pjesmice za djecu i odrasle" pojaviće se u prodaji 22. novembra.

makonda-tracker