angažovano

Marko Luis obnovio očevu pesmu i snimio spot protiv nasilja nad ženama

0

U spotu za pesmu Cveće canfalo, koju je Marko Luis snimio s Vlatkom Stefanovskim, igraju glumci Dragan Petrović Pele i Iva Ilinčić.

foto: Promo
foto: Promo

Marko Luis je u aprilu ove godine izdao svoj drugi po redu solistički album pod nazivom “Beskraj” za izdavačku kuću Lampshade Media. Spot za pesmu "Cveće cafnalo", koju je snimio zajedno sa Vlatkom Stefanovskim, izdaje kao četvrti po redu spot sa novog albuma. Spotom ujedno najavljuje koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu pod nazivom "Beskraj Tour by Barcaffe".

 

Spot, koji je snimljen u filmskom stilu, posvećen je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktuelna u svim društvenim poljima. Marko Luis zajedno sa režiserom Draganom Jereminovim potpisuje scenario za spot a Dragan Jereminov potpisuje režiju, kameru i montažu. U spotu se pojavljuje naš poznati glumac Dragan Petrović Pele i mlada perspektivna glumica Iva Ilinčić.

 

foto: Promo

“Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom “Nije svako delo umetničko delo” dobio sam ideju da kontaktiram Autnomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti”, izjavio je Marko Luis.

 

Kompozicija “Cveće Cafnalo” je inače inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti koju je prvobitno obradio Markov otac Ljubiša Stojanović Luis 1985. godine. Marko Luis je prema motivima očeve izvedbe obnovio duh ove pesme i time produžio njen vek. Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umećem i energijom doprineo da pesma dostigne jednu posebnu dimenziju. Sinergija ova dva umetnika se oseća kroz celu pesmu.

 

foto: Promo

Ovaj spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”. Marko prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom Omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 08.decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

 

“Ne mogu da opišem koliko sam srećan da ću nastupati u ova tri divna grada i pevati pesme sa prethodnog albuma “SHINE ON ME” i sa novog albuma “BESKRAJ”. Album “BESKRAJ” je došao do velikog broja pratilaca u regionu i ova tri grada su tek početak moje regionalne turneje. Slede Podgorica, Niš, Banja Luka, Zagreb, Ljubljana i više,” ispričao je Marko Luis.

 

foto: Promo

Marko će na svakom koncertu imati goste iznenađenja sa kojima će deliti energiju sa publikom.

 

 

 

makonda-tracker