novo i besplatno!

Dubioza kolektiv uz pomoć Boba Živkovića predstavlja Pjesmice za decu i odrasle

0

Najpopularniji BIH bend predstavlja novi album čiji je omot nacrtao legendarni srpski ilustrator. Album će se na našem tržištu pojaviti 22. novembra, a Dubioza nastupa na koncertu godine 9. decembra.

foto: Ilustracija: Dobrosav Bob Živković
foto: Ilustracija: Dobrosav Bob Živković

 

Prošlo je četiri godine od izlaska albuma „Apsurdistan“, kojim je Dubioza kolektiv obišla su čitav region i postala neizostavni deo naše svakodnevnice. Tamo gdje je „Apurdistan“ stao, nastavlja novi album.

 

„Pjesmice za djecu i odrasle“ naziv je albuma koji donosi 9 pesama.

 

Već je singlovima „Himna generacije“ i „Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obe pesme osvojile su slušaoce velikom brzinom i trenutno spadaju među najemitovanije numere koje dolaze iz regiona, dok pregledi na YouTube kanalu broje millione.

 

Uz pomenuta dva singla, stiže nam još 7 novih pesama koje se već mogu čuti na Deezeru i ostalim digitalnim platformama, a koje zaokružuju priču koju nam je Dubioza želela da ispriča.


„Pjesmice za djecu i odrasle“ čine obaveznu lektiru koju bi svako trebao „ da pročita“.

 

foto: Goran Lizdek

 

„Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini,“  komentariše bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ ugostila bosanski bend „Helem Nejse“ na pesmi „Pionirska“, u pesmi „Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl „Treba mi zraka“ donio je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

 

Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle.


Novi album izlazi u izdanju Menarta, a takođe je dostupan i za besplatni download na dubioza.org


Album „Pjesmice za djecu i odrasle“ u distribuciji Menart Srbija, pojaviće se kod nas u prodaji 22.novembra!


Dubioza kolektiv nastupa uskoro u Srbiji, na 18. Koncertu godine, 9. decembra u Novom Sadu, u dvorani SPENS.

 

makonda-tracker